Depremzedelerin Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Öne Çekildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, depremden etkilenen İzmir'de SED ödemelerini öne çektiklerini söyledi.

Depremzedelerin Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Öne Çekildi
Yayın Tarihi: 6.11.2020 16:24:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, depremden etkilenen İzmir'de SED ödemelerini öne çektiklerini söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir'de yaşanan deprem sonrası bölgedeki Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti alan ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödemeleri daha erken bir tarihe çektiklerini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir'de meydana gelen depremin ardından vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması ve psikososyal destek hizmeti sağlanması noktasında ekiplerin 7/24 sahada olduklarına dikkat çekti.

Depremzedelerin SED ödemeleri hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, "Bölgede, Sosyal ve Ekonomik Destek alan ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödemeleri öne çektik. Bu kapsamda 5.700 vatandaşımızın hesabına 5,7 milyon TL ödeme yaptık" dedi.


“132 MİLYON TL ÖDEME YAPILACAK”
 
İzmir dışında diğer illerdeki SED ödemelerinin 8-15 Kasım 2020 tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını belirten Bakan Selçuk, "SED hizmetinden yararlanan 125 bin çocuğumuz için yaklaşık 132 milyon TL ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
SED YARDIMI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede yaşayan ailelere verilen bir yardım olan SED yardımı kapsamında ailelere hem ekonomik hem de psikososyal destek veriliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabiliyor.

– Dilekçe,
– T.C. Kimlik Numarası beyanı,
– Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,
– İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabiliyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR