Devlet anne yardımı kapsamında 440 TL ödüyor! Anneler için işte yardım başvuru adımları!

Devlet korona virüs kapsamında pek çok kişiye yardım paketleri sağlıyor. Bu yardım paketlerinden biri olan anne yardımı da yaşanılan bu salgın dönemlerinde en çok istenen yardımlardan bir diğeri oluyor.

Devlet anne yardımı kapsamında 440 TL ödüyor! Anneler için işte yardım başvuru adımları!
Yayın Tarihi: 15.09.2020 11:03:00

Devlet korona virüs kapsamında pek çok kişiye yardım paketleri sağlıyor. Bu yardım paketlerinden biri olan anne yardımı da yaşanılan bu salgın dönemlerinde en çok istenen yardımlardan bir diğeri oluyor. Anne yardımı olarak verilen bu yardım ise süt parası olarak adlandırılıyor. Çalışan ya da çalışmayan annelere verilen bu yardım parası ile birlikte çok daha rahat bir annelik dönemi geçirilebiliyor. Annelerin ise bu yardımı alabilmek için başvuru adımlarını en kısa sürede yapması gerekiyor. Başvuru yaptıktan sonra ise direkt olarak yardım tutarları alınabiliyor.

DEVLET ANNELERE SÜT PARASI YARDIMINADAN FAYDALANMAK İÇİN GEREKEN KOŞULLAR

Annelerin devlet süt yardımından faydalanması için bazı koşulları sağlaması gerekiyor. Bu koşullar olarak da öncelikle çocuğun 5 yaşını doldurmadan başvuru yapılması gerekiyor diyebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her annenin başvuru yapabildiği süt parası yardımının bir diğer koşulu ise 4C yani emekli sandığında olmamak şeklinde açıklanıyor. Bunun yanında anneler eğer çalışmıyorsa eşlerinin sigortalı olarak çalışıyor olması gerekiyor. Eşlerin de emekli sandığı yani 4C kapsamında sigortalı çalışıyor olması süt parası yardımını almayı engelliyor. Dolayısıyla detaylı bir şekilde sigorta kapsamlarını araştırarak ona göre başvuru yapılması tavsiye ediliyor.

ANNELERE SÜT PARASI YARDIMI NE KADAR?


Annelerin başvuru ile sahip olduğu süt parası yardımı bu yıl 202 lira artış göstererek zamlı bir tutara ulaştı. Genel olarak ülkedeki enflasyon değerlerine ve diğer ekonomik koşullara göre belirlenen bu yardım tutarları tam olarak ihtiyacı gidermeye yönelik şeklinde ayarlanıyor. Dolayısıyla yardım parasını alan kişilerin ihtiyaçları her türlü karşılanıyor.
Ancak süt parası için bilinmesi gereken bir diğer konu devletin bu paraları direkt olarak anne adına açılmış PTT hesabına yatırmasıdır. Bu konuda ise kesinlikle babanın adına yardım parası yatırılmıyor. Bu durum sadece annenin vefat etmiş olması halinde geçerli oluyor. Anne sağ ise direkt onun adına hesap açılarak süt parası tutarı yatırılıyor. Annelerin ise Ziraat Bankası hesabı varsa paralar direkt oraya aktarılıyor. Hesap yok ise de PTT şubelerinden yardım tutarları alınabiliyor.

SÜT PARASI KAÇ DEFA ALINABİLİYOR?

Birçok kişinin merak ettiği annelere özel süt parası yardımı sadece bir defaya mahsus veriliyor diyebiliriz. Bu yardım her çocuk için ayrı olarak tek bir sefer yatırılıyor. Annelerin tekrar tekrar yardım tutarı alması mümkün olmuyor. Ancak daha farklı yardım paketlerinden yararlanarak aylık düzenli bir yardım tutarına sahip olunabilir. Bu konuda araştırma yaparak koşulları uyan yardım paketleri alınabiliyor. Sadece ekonomik durumu kötü olan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere verilen bu yardım tutarları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenip ilgili kişilere sağlanıyor.

SÜT PARASI YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Annelere verilen süt parası yardımını alabilmek için öncelikle başvuru yapmak gerekiyor. Başvurular ise tamamen İnternet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyen annelerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi web sitesine ulaştıktan sonra gereken başvuru adımlarını yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru adımları eksiksiz şekilde yapıldığı takdirde süt parası için kayıt oluşturularak en kısa sürede para tutarı alınabiliyor. Tek sefer yatırılacak olan süt parası tutarını ise e-Devlet üzerinden sorgulamak mümkün oluyor. E-Devlet sistemine şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaptıktan sonra ilgili sorgulama sekmesinden sorgulama işlemleri yapılarak ödenecek tutar öğrenilebiliyor. Daha sonrasında ise net tutar ilgili merkezlerden çekilebiliyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR