Devlet geçtiğimiz aylarda bin TL yardım parası dağıtmıştı! Bu yardım parasını alamayanlara müjdeli bir haber geldi

Geçtiğimiz aylarda pandemi sebebiyle birçok vatandaşa 1000 TL sosyal yardım parası dağıtılmıştı.  O dönemde birçok kişi başvuru yapmıştı ve onlarca kişinin başvurusu kabul edilmeyip bu kişiler bin TL'lik yardımı alamamışlardı.  1000 TL'lik yardımı alamayan vatandaşlara devletten müjdeli bir haber..

Devlet geçtiğimiz aylarda bin TL yardım parası dağıtmıştı! Bu yardım parasını alamayanlara müjdeli bir haber geldi
Yayın Tarihi: 3.10.2020 21:12:00

Geçtiğimiz aylarda pandemi sebebiyle birçok vatandaşa 1000 TL sosyal yardım parası dağıtılmıştı.  O dönemde birçok kişi başvuru yapmıştı ve onlarca kişinin başvurusu kabul edilmeyip bu kişiler bin TL'lik yardımı alamamışlardı.  1000 TL'lik yardımı alamayan vatandaşlara devletten müjdeli bir haber geldi.  İşte bu haber ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında
 
 Önceki dönemlerde 1000 TL'lik yardımı alamayan kişilerin tekrardan  başvuru yapması gerekecek.  Bu başvurular Ekim ayının sonuna kadar sürecek.  Pandemi döneminde zorda kalan vatandaşlar için devlet yardım elini uzattı.  Peki, başvurular nasıl yapılacak?    Önceki yardım alamayan kişiler bu yardım alabilecek mi?  işte detaylar
 
1000 TL sosyal yardım alamayanlara sevindirici haber
 
 Geçtiğimiz aylarda devlet tarafından bir uygulama yürürlüğe sürülmüştü.  pandemi dönemden etkilenen ve gelir kaynağı düşük olan kişilere devlet 1000 TL yardımda bulundu.   Bu sosyal yardım çok rağbet gördü ve birçok kişi başvuru yaptığı halde yardımdan faydalanamadı.  Bu yardımı gelir kaynağı düşük ve işsiz olan kişiler alabiliyor.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları geçtiğimiz aylarda vatandaşlara verilen 1000 TL'lik yardımı tekrar  vereceklerdir.  Bu yardımdan Geçtiğimiz aylarda faydalanamayan kişiler yararlanacaktır.  Eğer geçtiğimiz aylarda bu yardımı aldıysanız tekrardan başvuru yapmanıza gerek yoktur.  Tekrardan başvuru yaptığınız takdirde başvurunuz onaylanmaya cevaptır.  Aynı zamanda aylık geliriniz fazla ve herhangi bir işte çalışıyor iseniz başvuru yapmanıza gerek yoktur Çünkü bakanlık bu kişilere ödeme gerçekleştirmeyecektir.  1000 TL fiyat yardımı almak için  aylık  gelirinizin çok düşük ve yardımı daha önce almamış olmanız önemlidir.
 
1000 TL yardım nasıl alınır?
 
1000 TL Yardım almak isteyen kişilerin öncelikle e-devlet şifresi olması önemlidir.  E-devlet şifreniz var ise e-devlete girerek buradan müracaat yapmanız gerekecektir.  Başvuruda size bir form yönlendirilecek ve siz bu formu eksiksiz bir şekilde tamamlamalısınız.  Yanlış bilgi veya eksik bir bilgi mevcut ise formunuz iptal olacak ve sizlere bin TL yardım aktarılmayacak tır.  Bunun için formu eksiksiz ve doğru bilgiler girerek doldurmanız tavsiye edilir. 

1000 TL'lik yardımı almak isteyen kişilerin; aylık gelirinin olmaması, memur olmaması, kamuda çalışma masası ve diğer yardımlardan yararlanmaması şarttır.  Her kişi herhangi bir yardım alıyorsa veya evine düzenli bir şekilde her ay maaş giriyorsa kişi bu yardımından yararlanamayacak tır.  Kişinin bu yardımdan yararlanması için gelirinin çok az ve düzenli bir şekilde olmaması gerekmektedir. 

Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda 1 ve 2. faz ödemeleri gerçekleştirilmiştir.  Eğer siz 1 ve 2. faz ödemelerini aldıysanız boşuna  başvuru yapmanıza gerek yoktur.  Çünkü 1 ve 2 Faz ödemelerini alan kişilerin başvurusu onaylanmayacaktır. Bu başvuru 1000 TL'lik yardım hiç almayan kişiler için geçerli olan bir uygulamadır.  Başvuru yaptığınızda devlet inceleme ve araştırmaya başlayacaktır.   Bilgileriniz eksiksiz ve doğru ise ve geliriniz düşük ise devlet size 1000 TL'lik yardımı sağlayacaktır. 

Başvuru yaptığınızda incelemelerin ardından devlet sizlere olumlu veya olumsuz bir şekilde bilgilendirme sağlayacaktır.  Başvuru yaptığınız da sürekli e-devlet üzerinden durumu kontrol etmeniz gerekmektedir.  Olumlu veya olumlu sonuç sizlere e-devlet üzerinden bildirilecektir.  Başvurunuzun sonucu en fazla 2 hafta içerisinde  e-devlete ulaşacaktır. Başvurularınızı sonucu olumlu olur ise sizin herhangi bir bankaya gitmenize gerek yoktur.  Devlet 1000 TL'lik yardıma sizlerin hesabına aktaracaktır.  Dilerseniz PTT ye giderek de bu yardımı alabilirsiniz.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR