Devlet günlük 170 TL ödeme yapıyor! Hemen hakkınızı alın!

İş bulamamak bir yana herhangi bir yan gelir elde edemiyor olmak insanların ekonomik olarak büyük sorun çekmesine en büyük destekçidir. Özellikle kira ve benzeri geliri olmayan kişilerin işsiz kaldıkları günlerde gelir elde edemiyor olması yaptığı birikimlerin harcanmasına olanak sağlayabiliyor.

Devlet günlük 170 TL ödeme yapıyor! Hemen hakkınızı alın!
Yayın Tarihi: 19.08.2020 13:46:00

İş bulamamak bir yana herhangi bir yan gelir elde edemiyor olmak insanların ekonomik olarak büyük sorun çekmesine en büyük destekçidir. Özellikle kira ve benzeri geliri olmayan kişilerin işsiz kaldıkları günlerde gelir elde edemiyor olması yaptığı birikimlerin harcanmasına olanak sağlayabiliyor. Ama bu çok önemli değil artık, devletimizin başlatmış olduğu uygulamalar ile beraber yüz binlerce vatandaşımıza günlük 170 TL ödeme yapılabilecek. Eğer siz de gerekli başvurularınızı hemen gerçekleştirirseniz işsiz kalma durumunuzda her gün için 170 TL ödeme alabilirsiniz. Daha önce eşi ve benzeri olmayan bir uygulama için ilk adımları atan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şu aşamada sadece işsiz kalan kişilerin mesleki eğitim kursu almaları ve bu kurstan başarı ile mezun olmaları koşulu ile her gün 170 TL ödeme yapıyor. Örnek vermek gerekir ise bir kişinin işsiz kalması sonucunda uzun bir süre iş bulamıyor olması sonucunda hemen gerekli işlemlerin başlatılması ile beraber başlatılan her kurs için ayrı ayrı ödeme alınabilir. Bu sayede işsiz kalan kişi hem mesleki eğitim alırken hem de gelir elde edebilir.

Bir asgari ücretli vatandaşımızın günlük kazancı hesaplandığında günlük olarak 77 TL’ye denk gelmektedir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı bir duyuru sonrasında işsiz kalan kişilerin mesleki eğitim kurslarından alacakları kurslar dahilinde günlük olarak 170 TL ödeme alabileceklerini belirtiyor. Sadece mesleki eğitim kurslarına gerekli katılımları sağlayarak mezun olabileceği inanılan ya da düzenli olarak katılım sağlayan kişilerin mesleki eğitim kursları sayesinde günlük olarak 170 TL ödeme alabilmesi mümkünken derslere katılım sağlamayan kişilerin herhangi bir şekilde ödeme alamıyor olması çok net bir durum olduğu apaçık ortada. Vatandaşlarımızın en zor günlerinde yanında olan devletimizin aynı zamanda vatandaşlarımızın gelir elde edebilmesi ve mezun oldukları takdirde hemen istihdam edilebilmelerini sağlayacak yeni bir uygulamaya geçiyor. Yapılacak olan bu uygulama ile beraber insanlar artık hem mesleki eğitim alacak, hem günlük ödeme alacak hem de mezun olur olmaz hemen eğitim gördüğü meslek ile alakalı istihdam edilebilecek.

KİMLER GÜNLÜK 170 TL ÖDEME ALABİLİR?


Sadece işsiz olan, iş arayış profili aktif olan, 30 günden uzun süredir işsiz olan, ilk sigorta girişi 2017 yılından önce olan kişiler mesleki eğitim kurslarına katılım sağlayarak günlük 170 TL ödeme alabilir. Yapılan bu ödemenin tek amacı vatandaşlarımızın eğitim gördüğü süreçler içerisinde gelir elde edebilmelerini sağlamak ile beraber mezun olur olmaz istihdam edilebilmelerini sağlamaktır. Eğer kişi mezun olur olmaz istihdam edilme sürecinde kendisi için bulunan işe gitmez ya da ikinci bulunan işi kabul etmez ise anında borç tutarı olarak kesilecek ve kişinin eğitim gördüğü ve ödeme aldığı gün kadar toplam tutarı kendisine vergi borcu olarak yansıtılır. Vergi borcunu 5 yıl içerisinde ödemeyenler ise hapis cezasına çarptırılır.

170 TL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

170 TL için yapılacak olan başvuruların tek kaynağı, il ya da ilçe SGK müdürlükleridir. Katılım yapacak olan kişilerin öncelikle TC kimlik belgeleri ile beraber en yakınlarındaki ilçe ya da il SGK müdürlüğünü ziyaret ederek “Mesleki Eğitim Kursu” almak istiyorum demesi yeterli olacaktır. İlgili kişi hemen sizi doğru birimlere yönlendirecektir. O aşamadan sonra ise gerekli kayıtlarınız alınarak ilk uygun mesleki eğitim kursunuzun programı size ibraz edilecektir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR