Devlet ihtiyaç sahiplerine binlerce lira ödeme yapıyor! Bu fırsattan yararlanmak için bu adımları izleyin!

Devletimiz ihtiyaç sahiplerine her yıl çeşitli maddi yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlar genel olarak başvurular dahilinde gerçekleşse bile ilgili devlet kurumları tarafından ihtiyaç sahipleri de belirlenebilmektedir. Annelere, çocuklara, şehit yakınlarına, ihtiyaç sahiplerine ve daha birçok

Devlet ihtiyaç sahiplerine binlerce lira ödeme yapıyor! Bu fırsattan yararlanmak için bu adımları izleyin!
Yayın Tarihi: 18.08.2020 21:14:00

Devletimiz ihtiyaç sahiplerine her yıl çeşitli maddi yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlar genel olarak başvurular dahilinde gerçekleşse bile ilgili devlet kurumları tarafından ihtiyaç sahipleri de belirlenebilmektedir. Annelere, çocuklara, şehit yakınlarına, ihtiyaç sahiplerine ve daha birçok kişiye yapılan bu yardımlar korona virüs salgını nedeniyle çok daha arttırılarak devam ettirilmiştir.

Zaten maddi durumu yeterli düzeyde olmayan kişiler pandemi sürecinde çok daha kötü durumlara düşmemesi için bu yardımlar her geçen gün genişletilerek devam ettirilmektedir. Böylelikle de kimse ciddi maddi zorluklar çekmemektedir.

Bu yardımların yanında bir de iş görmezlik parası da bulunmaktadır. Genel olarak iş kazası sonrasında ortaya çıkan il görmezlik durumları kişilerin tekrardan işe dönmesini engellemektedir. Dolayısıyla da herhangi bir işe girip çalışamayacak olan kişiler bu iş görmezlik paralarından yararlanarak aylık düzenli bir gelire sahip olabilmektedir. Bu noktada da ailesinin harcamalarını ve evin bütün masraflarını maddi sıkıntı çıkmadan karşılayabilmektedirler. İlgili kurumlara başvuru yaparak bütün bu yardım paralarından faydalanılabilmektedir.

ANALIK İZNİNİ KULLANANLARA 16 HAFTA ÖDEME YAPILACAK


Sosyal Güvenlik Kurumu analık iznini kullananlara çeşitli ödemeler yapmaktadır. Anne projesi kapsamında yürütülen bu destek kampanyası 16 hafta boyunca devam ederek annelere günlük ödemeler sağlamaktadır. Böylelikle de mecburen izne çıkan bu anneler maddi zorluklar yaşamamaktadır. Şöyle ki doğum yapan ve analık iznine çıkan anneler 16 hafta boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçici iş görmezlik ödeneği alabilmektedirler. Asgari ücret alan ve analık iznine ayrılan anneler 112 günlük bir ödeme olarak 6 bin 367 Türk Lirası kazanabilmektedirler.

Analık iznine ayrılan anneler sadece bu iş görmezlik ödemelerinin yanında başka yardım paralarından da faydalanabilmektedir. Bahsedilecek olan diğer yardım paraları ise doğum parası, emzirme parası ve yarı zamanlı çalışma desteği gibi çeşitli yardım paralarından da yararlanabilmektedir. Dolayısıyla çalışan annelerin bu gibi daha birçok yardımdan faydalanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak bütün koşulları öğrenerek başvuru adımlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Koşullar sağlandıktan sonra düzenli olarak ödeneklerden faydalanmak söz konusu olmaktadır.

ANNELERİN FAYDALANABİLECEĞİ ÖDENEK TUTARLARI NE KADARDIR?

Devletimiz tarafından annelere sağlanan bu yardım paraları çeşitli ödenek tutarlarına sahip olmaktadır. Örnek verilecek olursa emzirme ödeneği 2020 yılı içerisinde 180 TL olarak belirlenmektedir. Bunun yanında doğum parası alacak olan kişiler de çocuk başına 300 TL almaya hak kazanmaktadır. İş görmezlik ödeneğinden bahsedilecek olursa da bu tutarın 6 bin 367 TL olduğunu söylemek mümkündür. Yarı zamanlı çalışma desteği ise bin 183 TL üzerinden 2 ile çarpımıyla 2 bin 366 TL ve toplamda 9 bin 214 TL olarak hesaplaması yapılabilmektedir.

Analık izni alan anneler 16 haftalık bir ödeneğe sahip olmaktadırlar. Bu ödenek ise her gün hesaplanarak ilgili banka hesaplarından annelere iletilmektedir. 112 günlük bir ödenek olan bu yardım parası toplamda 6 bin 367 TL olarak yükselebilmektedir. Doğum yapan anneler ve çocuk evlat edinenler ise birinci çocukta 60 gün ve ikinci çocukta 120 gün ve daha sonraki çocuk ve doğumlarda da 180 günlük yarım gün çalışma hakkına sahip olabilmektedirler. Bunun yanında annelere verilen bütün izinlerin yanında isteyen anneler için çocuklarının mecburi ilköğretim çağına gelesiye kadar kısmi olarak çalışma hakları tanınabilmektedir. Bütün sağlanan bu yardımların yanında ise daha birçok yardım koşuluna ve şartlarına ise devlet kurumlarından öğrenmek mümkün olmaktadır. Başvurular da belirli tarihlerde yapılmaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR