Devlet O borçları da üstlendi! Vatandaşları çok rahatlatacak geri ödemelere devlet desteği

​Aile Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika haberler doğrultusunda GSS prim borcu bulunan vatandaşlarımız için müjdeli haber geldi! GSS prim borcunu ödemek de zorlanan vatandaşlarımız için devlet tarafından destek sağlanacak

Devlet O borçları da üstlendi! Vatandaşları çok rahatlatacak geri ödemelere devlet desteği
Yayın Tarihi: 21.06.2020 14:41:00

Aile Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika haberler doğrultusunda GSS prim borcu bulunan vatandaşlarımız için müjdeli haber geldi! GSS prim borcunu ödemek de zorlanan vatandaşlarımız için devlet tarafından destek sağlanacak. Peki, Aile Bakanlığı tarafından verilen bu yardım ödemelerinden kimler faydalanabilmektedir? Aile Bakanlığı GSS yardımı nedir? Tüm ayrıntıları haberimiz üzerinden öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz…

GSS yani Genel Sağlık Sigorta prim ödemeleri her vatandaşımız için her ay düzenli olarak devam etmektedir. Günümüzde Genel Sağlık primleri sigortalı olarak çalışan bireyler tarafından doğrudan ödenmemektedir. Genel Sağlık Sigortası çalışmayan vatandaşlarımız için en önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Her geçen gün artış gösteren ve pek çok vatandaşımızın haberi dahi olmayan, Sosyal Güvence sahibi olmayan vatandaşlarımız için aylık belli bir tutar doğrultusunda sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Üstelik bu fırsattan ücretsiz olarak faydalanma fırsatını elde edebilirsiniz. 2020 tarihi itibari ile GSS prim ücreti olan vatandaşlarımı 88 TL’yi aylık ödemeleri doğrultusunda hem kendi hem de bakmakla yükümlü olduğu tüm aile bireylerinin bu fırsattan yararlanması ön görülmektedir.

GSS PRİMİNİ ÖDEYEMEYEN VATANDAŞLARA MÜJDELİ HABER GELDİ! DEVLET DESTEĞİ SAĞLANACAK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından faaliyet gösteren Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü maddi zorluk yaşayan vatandaşlarımız için pek çok destek sağlamaktadır. Bu durumda GSS prim borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımız için de devlet tarafından destek sağlanması ön görülmektedir. Bu yardımlar vatandaşlarımız için belli şartlar doğrultusunda sunulmaktadır. Böylelikle belirlenen bu şartlar doğrultusunda en önemli unsur olarak hane gelir şartı ön plana çıkmaktadır. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda GSS prim borcu yardımlarına dair şu açıklamalar da bulundu:
"Sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşların, kişi başına gelir seviyesi brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise GSS primi devlet tarafından ödenir. " Bakanlık açıklamasında sunulan yardım desteğine ilişkin ise "Kişi adına primi SGK'ya her ay devlet tarafından ödenir." İfadeleri kullanıldı.


GSS YARDIMLARI İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPMAK GEREKİR?

GSS yani Genel Sağlık Sigorta yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın öncelikle belirlenen şartlara uyum sağlaması önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Genel Sağlık Sigortası yardımından faydalanmak için size en yakın il ya da ilçenizde bulunan kaymakamlığınız bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı kalınması durumunda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Başvuru işlemlerinizi bizzat yapma fırsatını elde edebilirsiniz. Gelir testi ve değerlendirme sürecinden geçilmesinden sonra sosyal yardım başvurusu için başvuru işlemlerinizi yapma olanağına sahip olabilirsiniz. Böylelikle Genel Sağlık Sigorta prim borcunuzun devlet tarafından karşılanma olanağına sahip olabilirsiniz.

GSS Borcu Çıkarılanlar Ne Yapabilir?

Yukarıda çıkan borcun sebebini kısaca açıkladıktan sonra gelelim GSS borcu çıkanların neler yapabileceği sorusunun cevabına. Bu konuda birden fazla yol ve seçenek mevcuttur;
1- Borcun tebliğ edildiği SGK Müdürlüğüne, o müdürlük uzak veya başka ilde ise bulunduğu yerdeki SGK Müdürlüğüne itirazda bulunmak.
2- Gelir testine başvurmak.
3- Çıkan borcu peşin veya taksitle ödemek
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR