Devletten Esnafa Emekliye İşsize ve Ev Hanımlarına Ayda 600 TL Yardım Müjdesi! İşte Şartlar

Devletten muhtaç durumda olan ve ihtiyaç sahipleine birçok anlamda sosyal yardımlar tüm hızıyla sürüyor. Devlet, ihtiyaç sahiplerine gıda, sağlık ve nakit para desteğinin yanı sıra konut desteği de sunuyor.

Devletten Esnafa Emekliye İşsize ve Ev Hanımlarına Ayda 600 TL Yardım Müjdesi! İşte Şartlar
Yayın Tarihi: 4.08.2020 14:43:00

Devletten muhtaç durumda olan ve ihtiyaç sahipleine birçok anlamda sosyal yardımlar tüm hızıyla sürüyor. Devlet, ihtiyaç sahiplerine gıda, sağlık ve nakit para desteğinin yanı sıra konut desteği de sunuyor. Öte yandan şartları taşıyan yaşlı vatandaşlara da aylık 672 TL yaşlılık (65 yaş aylığı) bağlanıyor. Bu destekten herhangi bir sigorta kaydı bulunmayan yaşlı vatandaşlar yararlanabiliyor. Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Devlet ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara aylık 672 TL maaş bağlamaktadır. Vatandaşlar da bu yardımdan yararlanmak için araştırmalara başladı. 65 yaş aylığı için başvuru şartları nelerdir, kimler yararlanabilir? 65 yaş aylığı alabilmek için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Bu aylığın bağlanabilmesi için aranacak ilk şart 65 yaşında olmaktır. 65 yaşını dolduran vatandaşlar bu yardımdan yararlanabilirler. Öte yandan SGK'dan veya herhangi bir yan kuruluşundan gelir veya aylık alınmıyor olması da şarttır. Bu şartları taşıyan vatandaşlar, ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yazılı müracaat ederek yardım için başvuruda bulunabilirler. Başvuruları değerlendirilen ve olumlu bulunanlara aylık 672 TL ödeme yapılmaktadır. Başvurunuz kısa bir süre içerisinde kurum tarafından sonuçlandırılacaktır.

DEVLETTEN VATANDAŞLARA SOSYAL YARDIMLAR

2020 yılında Devletten vatandaşlara yönelik sosyal yardımlar artarak büyümüştür. Özellikle yaşanan Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle sosyal yardımlara hız verilmiştir. Bu süreçte, daha önceden bu yana sürdürülen Devlet sosyal yardımları ihtiyaç sahibi ailelere bilfiil ulaştırılmaya devam etmektedir. Devlet, gıda, giyim, konut, temizlik, nakit para vb. pek çok ayni ve nakdi sosyal yardım ödemelerini ihtiyaç sahibi olan ailelere ve vatandaşlara sunmaktadır.

Fakir durumda olan vatandaşlara, anne-babası olmayan vatandaşlara, engellilik durumu %40 ve üzerinde olan vatandaşlara ve 65 yaşını doldurmuş yaşlılara ve toplumun pek çok kesimine yönelik sosyal yardım paketleri bulunmaktadır. Şartları taşıyanlara başvuruda bulunmaları halinde sosyal yardımlar verilebilmektedir.


DEVLETTEN 1000 TL NAKİT PARA YARDIMI

Koronavirüs pandemisi süreci nedeniyle Devlet, ihtiyaç sahibi ve muhtaç durumda olan vatandaşlara 3. faz kapsamında 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapmaktadır. Nakit olarak ödenen 1000 Tl sosyal yardım ödemesinden faydalanabilmek için E-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekmektedir. E-Devlet üyeliğinizi PTT şubelerinden 3 TL gibi bir ücretle edinebilirsiniz. Ardından T.C Kimlik numaranızın son hanesine göre tahsis edilen günde yahut sınırlama olmaksızın hafta sonu günlerinde kolaylıkla başvuruda bulunarak 1000 TL nakdi yardım için başvurunuzu Aile, Çalışma ve SOsyal Hizmetler Bakanlığı'na iletebilirsiniz.

3. faz kapsamındaki 1000 TL nakit para yardımından; 1. Faz ve 2. Fazdan yaralanmamış olması, 5510 sayılı kanunun 4/a maddesi kapsamında kamu işçileri, 5510 sayılı kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, SGK’dan gelir veya aylık alanlar, İŞKUR işsizlik ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar 3. Fazdan yararlanamayacaklardır.

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ TL? 2020'DE NE KADAR ZAM GELDİ?

2020 yılında 65 yaş aylığı da vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Yukarıda yer verilen şartları taşıyarak 65 yaş aylığı bağlanan vatandaşlara aylık 672 TL ödeme yapılmaktadır. 65 yaş aylığı 2019 yılında 637 Tl iken 2020 yılında bu tutar 672 TL'ye çıkarılmıştır. Doğum tarihinin son rakamı 0-5 arası olanlar 5’inde, 1-6 arası olanlar 6’sında, 2-7 arasında olanlar 7’sinde, 3-8 olanlar 8’inde, 4-9 arası olanlar 9’unda 65 yaş aylık ödemesi almaktadırlar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR