Devletten Geliri Olmayana Aylık 700 TL Ödeme! Acil Başvuru

Devletten geliri olmayan aylık ödeme müjdesi! Hiçbir geliri ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara Devletten sosyal yardım ve ödemeler 2020 yılında da devam ediyor. Düzenli bir geliri olmayan ve SGK'dan herhangi bir aylık ve ödeme almayan vatandaşlara, şuan halihazırda 672 TL ödeme yapılıyor.

Devletten Geliri Olmayana Aylık 700 TL Ödeme! Acil Başvuru
Yayın Tarihi: 5.05.2020 21:09:00

Devletten geliri olmayan aylık ödeme müjdesi! Hiçbir geliri ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara Devletten sosyal yardım ve ödemeler 2020 yılında da devam ediyor. Düzenli bir geliri olmayan ve SGK'dan herhangi bir aylık ve ödeme almayan vatandaşlara, şuan halihazırda 672 TL ödeme yapılıyor. Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte bu ödeme 700 TL'ye yükselecek! Peki kimler Devletten aylık 700 TL ödeme alabilir? Başvuru nasıl yapılır? Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Devletten geliri olmayan, ihtiyaç sahibi ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara büyük destek! Sosyal Devlet anlayışı çerçevesinde 2020 yılında da yaşlılara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara Devlet destekleri artarak devam ediyor. Bu çerçevede emekli olamayan ve hiçbir geliri bulunmayıp sosyal güvenceden de yoksun olan vatandaşlara 2020 yılında aylık 700 TL ödeme yapılarak maaş bağlanıyor! İş hayatına hiç başlama fırsatı bulamamış özellikle ev hanımları, yahut çalışıp da primlerini tamamlayamadığı ve sonradan borçlanma yoluyla da bu eksik primleri tamamlama şansı bulunmadığı için emekli olamayan vatandaşlar, Devletten aylık 700 TL ödeme alabiliyor! 

Devlet, belirli şartlar altında hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan vatandaşlara aylık bağlıyor. Sosyal Devlet anlayışının gereği olarak ihtiyaç sahibi ve geliri olmayan vatandaşlara sağlanan aylık 700 TL ödemenin detaylarını haberimizin devamında sizler için araştırdık. Kimler aylık 700 TL ödeme alabilir? Başvuru nereye ve nasıl yapılacak? Tüm bu soruların yanıtları için buyrun haberimizin devamında...

DEVLETTEN AYLIK 700 TL MAAŞ BAĞLIYOR!


Hiçbir düzenli geliri olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaşını doldurmuş vatandaşlara, uygulamadaki adıyla 65 yaş aylığı bağlanıyor. Bu çerçevede şimdilik 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde aylık olarak 672 TL ödeme yapılıyor. 2020 Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammıyla birlikte emekli maaşlarının yanı sıra 65 yaş aylığı da zamlanacak. Temmuz ayında gelecek zamla birlikte 65 yaş aylığı, 700 TL olacak. Şartları taşıyarak aylık 700 TL maaş bağlanan vatandaşlar, dilerlerse ayda 1, dilerlerse de 3 ayda 1 olmak üzere aylıklarını çekebilecekler.

ŞARTLAR KOLAYLAŞTIRILDI!

65 yaş aylığında şartlar yapılan son düzenlemeler çerçevesinde kolaylaştırıldı! 65 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu aylıktan yararlanabilecek! Aranan ikinci şart ise, başvuruda bulunan vatandaşın herhangi bir düzenli gelir ve aylığının bulunmamasıdır! Örneğin SGK'dan dul veya yetim aylığı alanlar yahut kendisinin veya eşinin emekli aylığının bulunuyor olması iihtimallerinde 65 yaş aylığı istenememektedir. 

65 YAŞ AYLIĞI NASIL HESAPLANIYOR?

65 yaş aylığı, her yıl asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Bu çerçevede Asgari ücretten AGİ tutarının düşülmesi sonrası arta kalan net kısma göre bir hesaplama gerçekleştiriliyor. 2.234 TL net asgari ücretin üçte biri tutarında 65 yaş aylığı ödeniyor. Başvuru için kişinin en yakın SGK il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmesi ve kimlik belgesini ibraz etmesi yeterlidir. Yapılacak incelemenin ardından şartları taşıyana 65 yaş aylığı bağlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR