Devletten Kira Yardımı müjdesi! Dar Gelirli aile kiranın bir kısmını alabilir!

Devletten Kira yardımı. Devletten Dar gelirli aileye bir müjde daha. Dar gelirli aile kiranın bir kısmını alabilir. Devletten kira yardımı nasıl alınır? Dar gelirli aile kira yardımı şartları neler? 2020 Kira yardımı alabilir miyim sizler için araştırdık. İşte Dar gelirli aileye kira yardımı

Devletten Kira Yardımı müjdesi! Dar Gelirli aile kiranın bir kısmını alabilir!
Yayın Tarihi: 26.12.2019 12:16:00

Devletten Kira yardımı. Devletten Dar gelirli aileye bir müjde daha. Dar gelirli aile kiranın bir kısmını alabilir. Devletten kira yardımı nasıl alınır? Dar gelirli aile kira yardımı şartları neler? 2020 Kira yardımı alabilir miyim sizler için araştırdık. İşte Dar gelirli aileye kira yardımı detayları.

Devlet özellikle Dar gelirli, Asgari ücretli ailelerin kira ödemelerinde destek dönemini başlattı! Kaymakamlıklar bünyesinde verilen devlet kira yardımlarının yanı sıra kentsel dönüşüm kira yardımları da revaçta. Peki kimler, nasıl, nereye başvuru yaparak kira yardımı alabiliyor? Kiracıya Kira yardımı müjdesi geldi!
 

Özellikle Asgari ücretli, dar gelirli aileler, maaşlarının büyük bir bölümünü Kira gideri olarak harcamak zorunda kalıyor. Hele ki büyükşehirlerde, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde bu denli artan kira bedelleriyle birlikte kirasını ödemekte zorlanan kiracı, Devletin yardım elini bekliyordu. Devletten, kiracılara yönelik müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Uzun süredir gündemde olan ve sürekli peş peşe gelen faiz indirimleriyle başlatılan 'Konut Seferberliği' yanı sıra kiracılar için kira ödemelerinde destek-yardım ödemeleri de gündeme geliyor. 

Devlet, ilçelerde Kaymakamlıklar ve Sivil Dayanışma - Aile, Çalışma, Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlükleri çerçevesinde kiracıya kira desteği sağlıyor! Bu desteklerden yararlanmak için ilk etapta dar gelirli - asgari ücretli çalışan ailelere bu kira yardımı veriliyor. Aynı zamanda, bölgesinde kentsel dönüşüm başlatılan ve evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlar da mağdur edilmeyip, onlara da kira yardımı sağlanıyor. Peki ama kimler, nasıl ve nereye başvurarak, kira yardımı ödemesi alabiliyor? Bu sorunun yanıtını haberimizin devamında sizler için hazırladık...

Kira Yardımı Nedir? Kimler Kira Yardımı Alabilir? 

Kira yardımı, Dar gelirli ailelere ve Kentsel Dönüşüm nedeniyle evinden çıkan ailelere olmak üzere 2 kategoride ödenmektedir. Kira yardımı almak isteyen ailenin Dar Gelirli, asgari ücretli olmasıyla Kentsel dönüşüm nedeniyle kira yardımı alacak olmasında başvuru şartları ve diğer şartlar açısından farklılık bulunmaktadır. 

Kentsel Dönüşüm Nedeniyle Kira Yardımı Almak İçin Nereye Başvurulur?

Kentsel dönüşüm nedeniyle evinden çıkan ev sahipleri, konutun bulunduğu yer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlüklerine ve belediyelere başvuruda bulunarak Kira yardım talebinde bulunabiliyorlar. 

Kentsel dönüşüm nedeniyle kira yardımı almak isteyen aileler, gerekli Başvuru belgesini temin ederek doldurmalı, bu başvuru belgesinin yanı sıra Nüfus cüzdanı fotokopisi, şuanda kirada oturduğuna dair kira sözleşmesi ve Mahalle Muhtarlığından alınmış bir 'Fakirlik Belgesi' başvuru sırasında teslim edilmelidir. 

Dar Gelirli Aileler için Kira Yardımı Nasıl Alınır, Nereye Başvurulur?

Dar gelirli olupta kirasını ödemekte zorlanan aileler de Devlet'in Kira yardımı uygulamasından yararlanabilmektedir. Dar gelirli aileler, Kira yardımı için Sosyal Yardımlaşma il/ilçe müdürlüklerine, Valilik ve Kaymakamlıkların ilgili birimlerine, STK'lara ve Belediyelere başvuruda bulunabiliyorlar. 

Dar gelirli aileler için Kira yardımı ödemesinin yapılabilmesi için gereken şartlar ise şunlardır:

1) Dar gelirli olupta kira yardımı isteyen ailede, sigortalı olarak çalışan kimse bulunmamalıdır.
2) SGK tarafından, kira yardımı talebinde bulunan kişiye bir ödeme yapılıyor olmamalıdır.
3) Kira yardımı talebinde bulunan kişinin malvarlığında gayrimenkul veyahut araç bulunmamalıdır.
4) Kira yardımı başvurusu yapan kişinin geliri alt seviyede olmalı, düzenli bir geliri olmamalı ve yoksulluk limitinin altında yaşamalıdır.

Kira Yardım Tutarı Ne Kadar? Kira Yardımı Kaç TL Ödeniyor?

Yukarıda yer verilen şartları taşıyan ihtiyaç sahiplerine Kira yardımları devlet tarafından düzenli olarak her ay ödenmektedir. Ancak kira yardım tutarı için ortak-objektif bir miktar yer almamaktadır. 

Kiralananın bulunduğu İl/İlçe/Bölge ve mahalledeki rayiç kira bedelleri üzerinden saptanan olağan bir kira bedeli, yardım olarak devlet tarafından ödenmektedir. İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardım tutarı aylık 1150 TL iken, Denizli'de 995 TL, Rize'de 810 TL'dir. (Fiyatlar ilden ile değişkenlik göstermektedir.



 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR