Devletten Kiracıya 1000 TL Kira Yardımı ödenecek! Kira yardımı Başvuru linki

Devletten Kiracıya 1000 TL Kira yardımı mı verilecek? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde, Kaymakamlık ve Valiliklerce de çeşitli türlerde ayni ve nakdi yardımlar, 2020 yılı içerisinde de artarak devam etmektedir.

Devletten Kiracıya 1000 TL Kira Yardımı ödenecek! Kira yardımı Başvuru linki
Yayın Tarihi: 13.05.2020 14:41:00

Devletten Kiracıya 1000 TL Kira yardımı mı verilecek? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde, Kaymakamlık ve Valiliklerce de çeşitli türlerde ayni ve nakdi yardımlar, 2020 yılı içerisinde de artarak devam etmektedir.

Yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle Devlet destekleri 2020 yılında artmıştır. Bu yardımlar arasında ihtiyaç sahiplerine barınma yardımı ve kira yardımı da son dönemde en çok araştırılan yardımların başında geliyor. Devlet, maddi durumu elverişsiz olan ailelerin, daha iyi şartlarda barınabilmeleri ve ev hayatı kurabilmeleri için kira yardımında bulunmaktadır. Dar gelirli ailelere kira yardımı için bir takım şartlar da aranmaktadır. Peki Kira yardımı nedir, başvuru şartları nelerdir? Nasıl Başvuru yapılır? Detaylar haberimizde...

2020 yılı içerisinde Devlet yardımı, Koronavirüs salgını nedeniyle daha da artmıştır. Nakit para yardımı, gıda-yiyecek yardımı ve yakacak yardımı yanı sıra kira-barınma yardımları da yapılmaktadır. Son dönemde özellikle kiracılar Devletten kira yardımı var mı? Kira yardımı nasıl alınır, başvuru yapılıyor mu? Bu soruların yanıtını araştırıyor. Kira yardımları, Koronavirüs salgını öncesindeki dönemde de verilmeye başlanmıştı. Dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahipleri, barınma ve kira yardımlarından faydalanabilmektedir. Koronavirüs sürecinde işini kaybeden ve ekonomik olarak dara düşen vatandaşlar da Kira yardımı için başvuruda bulunabilirler. Kira yardımı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılmaktadır. Kira yardımı konusunda Devletin ilgili kurumları, ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlamaktadır.

İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN DAR GELİRLİ AİLELERE KİRA YARDIMI ÖDEMESİ!

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere kira yardımları veriliyor. İhtiyaç sahibi olup dar geliri nedeniyle barınma ve kira konusunda sıkıntı yaşayan ailelere, Devletten kira yardımı ödemesi yapılıyor. Devlet yardımları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca gerçekleştiriliyor. Dar gelirli ailelere, Koronavirüs salgını öncesi olduğu gibi Koronavirüs salgını sürecinde de kira yardımı yapılıyor. 

İnsanın temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacı için maddi durumu nedeniyle yetersiz barınma ve yaşama koşullarında kalmak zorunda olan dar gelirli ailelere, Devlet sosyal devlet anlayışı çerçevesinde kira yardımı yapıyor. Bu kapsamda evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile barınma yardımları, kira ödemesini maddi elverişsizlikler nedeniyle yapamayan ailelere ise belirlenen tutarlarda kira yardımı yapılmaktadır.


KİRA YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Ancak kira yardımı alabilmek için aranan şartları taşımak gereklidir. Şartları taşıyan vatandaşlar, başvuru için illerde Valilik, ilçelerde ise Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na müracaat edeceklerdir. SYDV aracılığıyla kira yardımı başvurusu yapılarak sonuç beklenecektir. Başvuru incelemesinin ardından şartları taşıdığına karar verilen ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere kira yardımı ödemesi Bakanlık tarafından SYDV aracılığıyla gerçekleştirilecektir. 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kira yardımı için başvuruda bulunulurken gerekli olan başvuru evrakları: T.C Kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, gelir belgesi, muhtarlıktan alınacak fakir kağıdı, kira yardım başvuru formu ve dilekçesidir. 

Bu evrakları hazırlayarak SYDV'ye gittiğinizde orada çalışan memurlar aracılığıyla kira yardımı başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuruda ailenizin kaç kişiden oluştuğu, ev-barınma şartlarınız ve diğer bilgilerle ilgili sorular yöneltilebilmektedir. Ardından başvurunuz işleme alınıp inceleme aşamasına geçilecektir. İnceleme sonucunda da mütevelli heyeti tarafından bir rapor hazırlanarak kira yardımı almanıza veya başvurunuzun reddine karar verilecektir.

E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

E-Devlet üzerinden ise Kentsel dönüşümde kira yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971 Adresinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde verilen Kira yardımı için başvuruda bulunmak mümkündür.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR