Devletten Yeni Bir Yardım! Aylık düzenli 329 TL yardım parası! Hemen başvuru yapın!

Devletimiz genel olarak yardıma muhtaç olan kişileri belirleyerek onlara uygun yardım kampanyaları düzenlemektedir. Bunun yanında da farklı özel durumu olanlara da maddi destek sağlayarak herhangi bir olumsuz durumun oluşmasını da engellemektedir.

Devletten Yeni Bir Yardım! Aylık düzenli 329 TL yardım parası! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 5.08.2020 15:49:00

Devletimiz genel olarak yardıma muhtaç olan kişileri belirleyerek onlara uygun yardım kampanyaları düzenlemektedir. Bunun yanında da farklı özel durumu olanlara da maddi destek sağlayarak herhangi bir olumsuz durumun oluşmasını da engellemektedir. Özellikle yeni doğum yapmış annelere sağlanan 239 TL değerindeki yardım bebeğin çeşitli ihtiyaçlarını giderebilecek düzeyde faydalı bir destek oluyor. Bu yardım parasından faydalanmak için ise oldukça kolay birkaç işlemi gerçekleştirmek gerekiyor.

Bahsedilen bu bez mama yardımı dışında da devletimiz çocuk parası, doğum parası, yarım gün çalışma parası ve kreş yardımı gibi birçok yardımı da sağlayabilmektedir. Böylelikle de bu yıl geçirilen korona virüs salgını nedeniyle maddi ihtiyaçlarını yeterince gideremeyen ailelere de bu yardımlar bir nebze işlerini görmeye yetmektedir. Yardımlar başvuru yapılması halinde alınabilmektedir. Bazı yardımlar tek seferlik olmasına karşın bazıları da 24 aya kadar süren aylık maaş şeklinde alınabilmektedir. Yardımlar için sağlanması gereken koşullar ise ilgili kurumlarca söylenmektedir.

BEZ MAMA YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? ŞARTLARI NELERDİR?

Bez ve mama yardımlarına başvuru yaparken öncelikle sağlanması gereken koşulların sağlanıp sağlanmadığı konusuna oldukça dikkat etmek gerekiyor. Daha sonra ise başvurular gerçekleşebiliyor. Bez ve mama yardımı için sağlanması gereken koşullara değinilecek olursa öncelikle annenin canlı bir şekilde doğum yapması gerektiği söyleniyor. Daha sonra ise annenin ve babanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ya da mavi karta sahip olması şart koşuluyor. Fakat doğum esnasında annenin ölümü gerçekleşmişse de bu yardım nüfusa kayıt örneği alınması halinde babaya geçiyor.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapılması halinde bu yardımlara kavuşulabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Hizmet Müdürlüklerine gidilmesi halinde başvuru için gereken bütün işlemler söylenilerek gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların yapılması halinde de kısa bir süre sonra yardım paraları alınmaya başlanabiliyor.

HASTA BEZİ YARDIMI NEDİR? NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Devletimiz tarafından sunulan hasta bezi yardımı normal çocuk bezi yardımlarından farklı olmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile sağlanan bu hasta bezi yardımları direkt maddi olarak sunulmamaktadır. Aylık 240 adet bez şeklinde ilgili yardıma muhtaç kişilere iletilmektedir.
Hasta bezinin alınabilmesi için çeşitli uzman doktorlar tarafından verilen raporlar gerekmektedir. Hastanın bu bez yardımına ihtiyacı olup olmadığı bu şekilde belli olmaktadır. Alınan sağlık raporu ile birlikte de ilgili kurumlara başvuru yapılmaktadır. Başvurular kısa bir süre içinde onaylanması halinde aylık olarak bez yardımına başlanabilmektedir. Fakat bu bez yardımından faydalanmak için ise çocuğun 2 yaşından büyük olması gerekmektedir. Çünkü 2 yaşa kadar çocuklar için zaten bir bez yardımı söz konusu olmaktadır. Bunun yanında alınan sağlık raporunda da kişinin hastalık durumu net bir şekilde yazılmış olması gerekmektedir. Bu şartların sağlanması halinde bez yardımı başvurusu yapmak mümkün olmaktadır.

DEVLETTEN KÜÇÜK YAŞTAKİ ÇOCUKLARA KREŞ DESTEĞİ

Birçok çocuk daha okula başlamadan kreşe giderek öğrenim hayatına başlamaktadır. Özellikle küçük yaşlardaki çocukların kaliteli bir eğitim alması ileriki yaşlarında daha verimli olmasını ve öğrenme eylemini doğru şekilde gerçekleştirmesini sağlamaktadır. İşte bu noktada da devletimiz maddi durumu olmayan ailelere çocuklarını kreşe gönderebilmeleri için kreş yardımı yapmaktadır. Alınan bu kreş yardımı ile birlikte de daha okul çağına gelmemiş ancak iyi bir eğitim alması amacıyla kreşe gönderilmesi istenen çocukları kreşe göndermek söz konusu olabilmektedir. Yardımlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına giderek şahsen yapılmaktadır. İlgili başvuru adımları ve belgeler kurumlarca söylenerek sağlanmaktadır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR