Bu nedenle, sizi bu sorunlardan kurtarmak için, kaçınmanız gereken yiyecek kombinasyonlarının bir listesini burada bulabilirsiniz.
Süt ve NarenciyeTurunçgiller sütü pıhtılaştırır ve bu ikisini birleştirmek sindirimi zor olabilir. Ayrıca süt ve narenciye asit reflü ve mide ekşimesine neden olabilir.
Balık ve Lor Süt ürünlerini ve vejeteryan olmayan protein kaynaklarını birleştirmek, bağırsak sağlığını ve bozulmayı etkiler. Ek olarak, kombinasyonun hazımsızlık ve cilt sorunlarına neden olduğu kanıtlanmıştır.
Süt ve muz
Spor salonu düşkünleri, bu iki yiyeceğin de kas büyümesi için ne kadar faydalı olduğunu bilir. Ancak çoğu kişi bu besinleri bir arada tüketmenin hazımsızlığa yol açacağını ve kendinizi ağır hissedip rahatsızlığa neden olacağını bilir.
Fazla Proteinİki veya daha fazla protein açısından zengin gıdayı birleştirmek, birçok kişi tarafından yaygın bir uygulamadır. Bununla birlikte, çoğu insan iki veya daha fazla proteini karıştırdıktan sonra şişkinlik ve ağırlık hisseder. Ayrıca fazla protein tüketmek sindirimi zorlaştırarak rahatsızlığa yol açar.
Yemekli MeyveDaha fazla besin eklemek ve doymak için genellikle meyveleri normal yemeklerimizle birleştiririz. Bunun nedeni, meyvelerin bağırsaklarımız tarafından sindirilmesi en kolay olan gıdalardan biri olmasıdır. Bununla birlikte, normal öğünlerimizin sindirilmesi daha fazla zaman alır ve bu zamana kadar meyveler fermente olmaya başlar. Bu nedenle, yemekle birlikte veya yemekten hemen sonra meyve yemek çoğu insan tarafından önerilmez.
Bir dahaki sefere daha önce bahsedildiği gibi yiyecekleri birleştirmeyi düşünürken dikkatli olacağınızı umuyoruz.