Dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik'ten sarı kod uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik'ten özellikle İstanbul için sağanak uyarısı yapıldı!

Dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik'ten sarı kod uyarısı!
Yayın Tarihi: 19.10.2023 11:00:00

İstanbul için sarı kod uyarısı verildi! Beklenen kış geldi. Hava sıcaklıklarının ani düşüşü sonrası beklenen kar ve yağış haberi de duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik'ten özellikle İstanbul için uyarı verilerek vatandaşların sağnak yağışa karşı tedbirli olması istendi.

Bu sene dünya genelinde sıcaklıklar rekor düzeye ulaşmış ve bu nedenle de kış aylarının oldukça sert geçeceği görüşü yaygın bir şekilde benimsenmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu görüşü doğruladı. Yaz aylarının sonunda yaşanan dünya genelinde sel baskınları, gelecek olan kışın adet ayak sesleri oldu. Metroloji Genel Müdürlüğü kritik uyarıyı bu sabah duyurdu.

Metroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahmin raporunda yurdun genelinde yağış bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolunun güneyi yoğun bir yağmurla karşı karşıya kalacak. İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel müdürlüğü vatandaşları sağanağa karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminler;


Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı

Ege Bölgesi: Akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Aralıklı olarak sağanak ve gökgürültülü yağış tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi: Bölgenin güney ve doğusunda sağanak yağış bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Sağanak yağışların beklendiği Karadeniz bölgesinde özellikle akşam saatlerinde Kastamonu ve çevre illerde kuvvetli rüzgar tahmin ediliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR