Dilber Ay Neden Öldü? Kaç Yaşındaydı? Dilber Ay Kimdir?

Ünlü sanatçı Dilber Ay hayatını kaybetti. Neden öldüğü ile ilgili açıklama yapıldı. Peki Dilber Ay Kimdir? işte gençlerin çok ta yakından tanımadığı Dilber Ay'ın kısa yaşamı, hayatı ve biyografisi...

Dilber Ay Neden Öldü? Kaç Yaşındaydı? Dilber Ay Kimdir?
Yayın Tarihi: 29.04.2019 23:55:00

Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Dilber Ay hakkında kötü haber geldi. Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti.

Peki Dilber Ay Neden Öldü? Hastalığı Var mı?

Dilber Ay'ın çok bilinen önemli bir hastalığı yoktu. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamı yitirdiği belirtildi.

Dilber Ay Öldüğünde Kaç Yaşındaydı?

1956 doğumlu Dilber Ay öldüğünde 63 yaşındaydı. 


Dilber Ay Nereli?

Dilber Ay 1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş ilinin Pazarcık İlçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Dilber Ayın Hayatı ve Biyografisi

Dilber Ay 1956 yılında Kahramanmaraş'ın güzel ilçelerinden birisi Pazarcık'da dünyaya geldi. Oldukça dar gelirli ve maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğuydu. Maddi durumlar ve imkanlar sebebiyle önce Ankara'ya geldi. Burada geçirdiği bir süreden sonra Bolu - Düzce taraflarına yerleşti.

Küçüklükten gelme ses yeteneğini sonradan daha da fazla keşfetti. Gerek çevresinden gelen olumlu yorumlar gerekse sağdan soldan gelen güzel tekliflerle önü açıldı. Radyo'dan teklif geldi ve bunu hemen değerlendirdi. Katıldığı radyoda Gel Seninle Muhabbet Edelim isimli türküyü söyledi ve bu Türkü ile birinciliğinin önü açıldı.

Özellikle TV'de yayınlanan programlarıyla kitleleri ekran başına toplamayı başarın ünlü şarkıcı rol aldığı Beynelminel isimli sinema filmiyle 14. Altın Koza Film Festivali'nde  En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR