Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni oyuncusu Engin Benli kimdir? Nereli kaç yaşında

TRT1'in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'un kadrosuna başarılı oyuncu Engin Benli dahil oldu. Peki Engin Benli kimdir? Nereli kaç yaşında? İşte detaylar...

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni oyuncusu Engin Benli kimdir? Nereli kaç yaşında
Yayın Tarihi: 23.01.2019 13:41:00

TRT1'in iddialı dizisi Diriliş Eruğrul'a başarılı oyuncu Engin Benli dahil oldu. Peki Diriliş Ertuğrul'un yeni oyuncusu Engin Benli kimdir? Nereli kaç yaşında? İşte detaylar...



Peki Engin Benli kimdir? Nereli kaç yaşında?

23 Şubat 1970 tarihinde İzmir'de doğan Engin Benli, ilköğretimini İzmir'de tamamladı. Engin Benli lisans eğitimini ise Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda 1995 yılında tamamladı. 


Engin Benli, profesyonel tiyatro hayatına Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak başladı. Ardından Engin Benli, 1995-1997 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda stajyer sanatçı olarak görev yaptı. Kurulduğu yıl olan 1997 yılından bu yana Engin Benli, İzmit Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu olarak yer alıyor.



Engin Benli tiyatro oyunculuğunun yanı sıra çeşitli sinema ve televizyon projelerinde de yer alıyor. Özellikle 2010 - 2013 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan Kanıt dizisindeki Komiser Orhan karakteriyle hafızalara kazınan Engin Benli, bu karakterle tanındı.

Sonrasında da Poyraz Karayel adlı dizide Zafer karakterini canlandıran Engin Benli, son olarak Göç Zamanı dizisinde Artem karakterini canlandırmıştır.

Şimdi de TRT1'in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul'un kadrosuna dahil olan Engin Benli, hangi karaktere hayat verecek henüz açıklanmadı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR