Diriliş Ertuğrul Moğol Komutanı kimdir? Engin Benli kimdir nereli

Diriliş Ertuğrul'da yeni düşman. Sezonun en iddialı dizisi sezon başında Moğolların düşman olacağını söylemiştik. Moğolların yeni düşmanı Moğol komutanını hangi oyuncu canlandırıyor.

Diriliş Ertuğrul Moğol Komutanı kimdir? Engin Benli kimdir nereli
Yayın Tarihi: 6.02.2019 19:34:00

Diriliş Ertuğrul'da Noyan sonrası bir düşman daha. Diriliş Ertuğrul'da daha önce Moğolları canlandıran Noyan karakteri sonrası yeni bir düşman daha katıldı. Diriliş Ertuğrul 139. bölümde Moğol komutanı geliyor ve obayı birbirine katıyor. Peki Moğol komutanı kim, hangi oyuncu canlandırıyor?

Diriliş Ertuğrul Moğol komutanı adı ne?

Diriliş Ertuğrul'da Moğol komutanını canlandıran oyuncu Engin Benli'den başkası değil. Özellikle gözleri nedeniyle bu rollerde en aranan yüz olan Engin Benli Diriliş Ertuğrul'a resmen katıldı.


Engin Benli kimdir? Nereli, kaç yaşında

Ekranlarda Büyük Buluşma formatıyla uzunca bir süre ekranlara geldikden sonra Poyraz Karayel dizisinde Zafer karakterini canlandırarak ses getiren oyuncunun son durağı Moğol komutanlığıyla Diriliş Ertuğrul oldu. Daha önce Başarılı oyuncu Engin Benli, 2006'da Polis isimli filmde Volkan karakterini canlandırdı. Film, İstanbul'un en önemli mafya liderlerinden birine büyük bir darbe indiren Musa Rami isimli bir komiserin ailesinin tehlikeye girmesini ve bir anda aşık olmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Haluk Bilginer, Özgü Namal, Emre Karayel, Ragıp Savaş ve Sermiyan Midyat yer almıştı.

1970 doğumlu oyuncu İlk öğretimini, İzmir'de tamamladıktan sonra, lisans eğitimini, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 1995 yılında tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak başladı. Ardından, 1995-1997 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda "stajyer sanatçı" olarak görev yaptı. Kurulduğu yıl olan 1997 yılında bu yana, İzmit Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu olarak yer alıyor. Ayrıca, tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, çeşitli, Sinema ve Televizyon çalışmaları da yapmaktadır. Özellikle 2010 yılında yayımlanmaya başlayan Kanıt adlı dizideki Başkomser Orhan rolü ile geniş kitlelerce tanınmıştır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR