Dizi severlere büyük şok! Ocak ayında kanallar bomboş olacak

Televizyon 2019 yılı bir hayli tatsız başlayacak. Sevilen dizilerin fanları için Ocak ayı hiç de iyi geçmeyecek. Çünkü televizyon kanallarının yöneticileri ortak bir karara imza attılar. Ocak ayında hiçbir dizi yayınlanmayacak. Peki neden?

Dizi severlere büyük şok! Ocak ayında kanallar bomboş olacak
Yayın Tarihi: 27.12.2018 14:03:00

Reyting mücadelesi veren ve büyük kitlelere sahip sevilen diziler her yıl, Ocak ayında bir veya iki hafta süreyle sezon arası veriyor.

Fakat iddialara göre bu yıl durum biraz değişti, tarih olarak yılbaşından sonraya denk gelen bu süreçte TRT dışındaki tüm kanallarda yayınlanan diziler Ocak ayı boyunca ekranlarda olmayacak. 

Bunun sebebi ise Ocak ayında yeni yılın bütçesinin yapılması ve reklam anlaşmalarının  yapıldığı bir ay olması...

Fox Tv, Star Tv, Kanal D, Atv, Show Tv kanallarında yayınlanan ve her hafta milyonlarca kişinin izledikleri diziler, Ocak ayı boyunca ekranlarda olmayacak.

 Bir tek TRT1’in dizileri reklam sorunu olmadığı için izleyicilerle buluşmaya devam edecek.


Reklam bütçelerinin oluşturulması için Ocak ayında rutin bir uygulama olan bu yayın arasının süresi iddialara göre bu yıl biraz daha uzun olacak. Ekonomik sıkıntıların önüne geçmek için alınan bu karar, biraz da dizi maliyetlerinin yüksek olması ve reklam verenlerin tutumu ile ilgili bir durum...

Dizi severler ise bu duruma bir hayli üzüldü. Peki Ocak ayı boyunca ekranlarda nasıl bir yayın akışı olacak? 





 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR