Doğalgaz fatura yardımı için başvurular başlıyor!

Devletten doğalgaz fatura yardımı alabilmek için şimdiden başvurunuzu yapın!

Doğalgaz fatura yardımı için başvurular başlıyor!
Yayın Tarihi: 24.10.2023 14:13:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli hanelere fatura yardımında rakamları yükselterek devam ediyor. Peki fatura yardımı almak için ne yapmak gerekir? Devletin fatura yardımından faydalanabilmek için nereye başvurmalı?

Kış aylarının kapıya dayandığı şu günlerde vatandaşa en çok düşündüren doğalgaz faturaları oldu. Şimdiden vatandaşı gelecek olan doğalgaz faturalarının korkusu, faturalarının ne kadar geleceğini ve nasıl ödeyecekleri sardı. Vatandaş kara kara kışın faturları nasıl ödeyeceklerini düşünüyor. Ekonomik sıkıntı çektiğimiz şu günlerde vatandaş özellikle hem işsizlik sorunu hem enflasyon sorunuyla boğuşuyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar kira, mutfak, giyim gibi temel ihtiyaçları karşılamak da oldukça zorlanıyor. Bu kapsamda devletin dar gelirli vatandaşlara sunduğu destek paketleri hayat kurtarıcı oluyor. Özellikle dar gelirli aileler devletten fatura yardım alarak bir nebze olsun ekonomik anlamda rahatlamaya çalışıyor. Devlet dar gelirli olduğuna kanaat getirdiği hanelere elektrik, doğalgaz, su gibi fatura yardımlarını bulunarak sosyal devlet anlayışını sürdürüyor.


KIŞ İÇİN FATUR YARDIM BAŞVURULARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir yıl daha uzatılan fatura yardımları kasım ayından itibaren doğalgaz faturası olarakta devam edecek. Peki doğalgaz faturası yardım almak için nereye başvurulur, doğalgaz faturası kimlere verilir? Devletten kış aylarında doğalgaz faturası alabilmek için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ancak başvurularda bazı şartlar aranmaktadır. Peki fatura yardımı alabilmek için şartlar neler?

Devlet tarafından verilen doğal gaz yardımını alabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriye vatandaşı olmanız gerekmektedir. Doğalgaz yardımı alabilmek için aranan diğer şart ise gelirinizin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinden açıklanacak olan fatura yardımı şartlarında belirtilen gelir oranından düşük olması gerekmektedir. Doğal gaz fatura yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmakta olup başvurular sonucu bakanlık tarafından uygun görülen ailelere 3 ay boyunca doğal gaz yardımı yapılacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR