Doğalgaz ve elektrik faturaları için yeni dönem başladı! Bu kişiler artık faturayı her ay ödemeyecek!

Korona virüs gündeminde okunmayan ve uzaktan müdahale ile faturalandırılan kişilerin daha iyi bildiği bir sistem geliştirildi. Artık ülkemiz genelinde elektrik ve doğalgaz faturaları için yeni yapılandırmalar başladı.

Doğalgaz ve elektrik faturaları için yeni dönem başladı! Bu kişiler artık faturayı her ay ödemeyecek!
Yayın Tarihi: 9.06.2020 21:03:00

Korona virüs gündeminde okunmayan ve uzaktan müdahale ile faturalandırılan kişilerin daha iyi bildiği bir sistem geliştirildi. Artık ülkemiz genelinde elektrik ve doğalgaz faturaları için yeni yapılandırmalar başladı. Korona virüs salgını sonrasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok farklı değişiklikler yapıldı. Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni sabit okuma dönemine geçildi. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere başlatılacak olan yeni sistem ile beraber bazı kişiler her ay fatura ödeme derdinden kurtulacak. İşte tüm ayrıntılar…

Dünyada pek çok ülke tıpkı bizim ülkemiz gibi Korona virüsün ağır bir şekilde etkisi altında kaldı. Korona virüsten korunabilmek için alınan bazı önlemler neticesinde alınan kararların ne kadar geçerli olduğu ve sürdürülebilir olduğu tartışıldı. Onlardan bir tanesi kuşkusuz elektrik ve doğalgaz faturalarında kullanılan uzaktan okuma sistemi. Uzaktan okuma sistemi eğer geçerli bir şekilde çalışabilir hale gelirse 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tamamen uzaktan okuma sistemi 1 başlatılıyor. Ayrıca ortalama okuma bedeli de 1 Temmuz 2020 tarihinde sonlanıyor. Ankara’da bazı ilçelerde 10 TL gelen su faturası ortalaması Haziran ayı içerisinde 60 TL ile 70 TL aralığında geldi. Ortalama fatura okumanın bedelini ağır ödeyecek olan vatandaşlarımıza duyurulur.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARINDA ESKİ SİSTEME DÖNÜLÜYOR!

Salgın sebebi ile başlanılan ortalama sayaç okuma işlemi artık son buluyor. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren sıradan fatura okuma durumuna geçiliyor. Fatura borcu olan vatandaşlarımızın bir an önce faturalarını ödemeleri ifade ediliyor. Hayatın normalleşme sürecine doğru artık faturalandırma döneminin eskiye dönük olması devri kapatılarak normal fatura okuma dönemine geçiliyor. Bu da 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. EPDK tarafından yapılan açıklama ile beraber 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni döneme geçildiği ifade edildi. Normalleşme sürecinin başlamasına istinaden elektrik ve doğalgaz faturalarında eski düzene geçildiği belirtildi. Eski düzene geçilmenin ilk aşaması ise 1 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak.


YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR!

Korona virüs alışkanlıklarımızı ve çalışma biçimlerimizi değiştirdi. Özellikle Avrupa’da ve Türkiye’de çok farklı çalışma modellerine geçiş yapıldı. İlk defa ülkemizde uzaktan eğitim modülü kullanıldı kısmen de olsa başarılı olundu. Tahsilat ve fatura mevzuatlarında yapılan değişiklikler sonucunda uzaktan ortalama fatura okuma düzenine geçilmişti. Her ne kadar başarılı bir çalışma olmamış olsa da uzaktan fatura okuma geçerliliğini ve sürdürülebilirliğini kazandığı zaman gayet geçerli bir çalışma olabilir. EPDK tarafından alınan kararlar doğrultusunda eğer sürdürülebilirlik ve geçerlilik imkân bulunabilirse uzaktan fatura okuma çalışmasına hemen başlanabilecek. Bu sayede hem kâğıt hem personel hem de gecikme gibi pek çok fatura sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

UZAKTAN FATURA OKUMA NE ZAMAN GELECEK?

Uzaktan fatura okuma çalışması henüz geçerli bir sistem değil. Zira şu an sadece ortalama fiyatlar alınarak faturalandırma yapılıyordu. Uzaktan gerçek değerlerin okunabilmesi sağlanabilir ve bunu sürdürebilir bir çalışma haline getirebilirlerse o zaman geçiş kalıcı olarak yapılacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR