Doğalgaz yardımı için başvuru başladı! Acele edin kışın fatura ödemeyin!

Dar gelirli ailelere doğalgaz faturası yardımı için başvurular başladı! İşte fatura yardımı alabilmek için şartlar!

Doğalgaz yardımı için başvuru başladı! Acele edin kışın fatura ödemeyin!
Yayın Tarihi: 17.10.2023 12:00:00

Kışın açılacak olan ısıtmaların teri şimdiden vatandaşı sardı. Doğalgaz faturaları bu kış cep yakacak korkusu şimdiden sardı. Neyse ki devlet sosyal yardımlarına bu kış devam ederek dar gelirli hanelerin fatura yükünü azaltacak. Peki doğalgaz fatura yardımına başvurmak için şartlar neler? İşte tüm detaylar!
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara verilen ekonomik destek paketlerine kış aylarının gelmesiyle fatura yardımları eklendi. Devlet tarafından verilecek olan fatura yardımlarına bu kış doğalgaz ve elektrik eklendi. Ekonomik sıkıntı çeken hanelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgagz yardım ödemesi yapılacak.

Dar gelirli vatandaş bu kış doğalgaz faturasını nasıl ödeyeceğini düşünürken devletin fatura yardımları başladı. Vatandaşın üzerinden fatura yükünü almak için bakanlık tarafından fatura desteği geldi. Peki fatura destek kampanyasına nasıl başvurulur? 


HER SEMTE FARKLI YARDIM MİKTARI ÖDENECEK

Doğalgaz fatura yardımı alabilmek için e-devlet üzerinden başvuru yapabileceksiniz. Fatura yardımı alabilmek için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak fatura yardımınıb alabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gereklidir. Hane içerisine giren gelirin belirtilen miktardan az olması gerekmektedir.

Başvurular arasında bakanlık tarafından uygun görülen ailelere şehir ve semtlere göre değişiklik gösterilen ödeme miktarları yapılacaktır. Başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağı yardım destek ödemelerinden faydalanmak için acele etmeniz gerekmektedir. Başvurular onaylandığı takdirde 3 ay boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz fatura destek ödemesi yapılacaktır. Ödemeleri vatandaşlar PTT şubesinden alabilecekler. 

 





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR