Dolar 6 TL olacak mı? 29 Nisan Pazartesi Dolar Kuru

Dolar 6 TL oldu mu? Dolar ne kadar? 20 Nisan pazartesi Dolar Kuru ne kadar? 1 Dolar ne kadar oldu. Borsa da ve piyasalarda son durum nedir. 29 Nisan Dolar ne kadar kapattı. İşte güncel Dolar Kuru.

Dolar 6 TL olacak mı? 29 Nisan Pazartesi Dolar Kuru
Yayın Tarihi: 29.04.2019 13:34:00

Piyasalarda durgunluk sürüyor! Doların ateşi ABD ile yaşanan krizin ardından bir türlü düşürülemiyor! 29 Nisan Pazartesi Dolar kuru vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 29 Nisan dolar Kuru 6 TL olacak mı? ABD-Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi, ticari anlaşmazlıklar ve sert söylemler nedeniyle Dolar bir türlü düşmüyor! Vatandaşlar 5.93 dolaylarından dolar alınır mı? Dolar daha ne kadar yükselecek? Dolar 6-7 TL olur mu? Sorularını sormaya başladı. Türkiye'nin dış ticaret açığı da Doların yükselişiyle tırmanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'tan açıklamalar geldi. Doların son durumu ne? Dolar kaç Tl olacak? Sizler için araştırdık...

Dolar kurunda yaşanan hızlı artış sürmeye devam ediyor! Vatandaşlar 29 Nisan Pazartesi dolar kuru ne olacak? Dolar düşecek mi yoksa artacak 6 TL olacak mı, Dolar 7 TL'yi bulacak mı? Sorularını sormaya başladı. İç ve dış piyasalarında TL-Dolar swapları neticesinde büyük bir hareketlilik var! Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından yükselişe geçen Dolar 29 Nisan Pazartesi günü sakin seyrediyor. Öyle ki dolar kuru 29 Nisan Pazartesi saat 12.04 itibariyle 5.9416 seviyelerinden işlem görüyor. Peki Dolar bugün 6 TL seviyesini görür mü? Dolar ilerleyen günlerde 7 TL seviyelerini test eder mi? 

DOLAR 6 TL OLACAK MI, 7 TL OLUR MU?


Dolar kuru 29 Nisan Pazartesi günü 6 TL'ye dayanmış durumda! 5.9416'dan işlem gören dolar kuru 6.00 TL direnç noktasını zorluyor. 6 TL'yi zorlayan dolar kuru, gün içinde ABD'den veyahut Türkiye'den gelecek yıkıcı bir söylemle yükselişe geçerek 6 TL direnç noktasını kırabilir. Öyle ki ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi doların ateşinin yükselmesinin en büyük müsebbibi olarak görülüyor. Zira ABD ile yaşanan Rahip Brunson meselesinin ardından Dolar 3 TL seviyelerinden bu seviyelere çıkmıştı. Daha önce de dış piyasalardaki olağanüstü swapların etkisiyle anlık 7-7.40 seviyelerini gören Dolar için ilerleyen günlerde ateşinin dineceğini söylemek bir hayli güç. Zira S-400 teslimatı önümüzdeki aylarda gerçekleşecek ve ABD ile yaşanan kriz had safhaya yükselecek. Türkiye'nin S-400 meselesiyle ilgili kesin söylemleri de göz önüne alınırsa ABD'nin yaptırım ve ambargoları yolda diyebiliriz.

29 Nisan Dolar Kuru



Yine de Türkiye'nin yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak yapısal reformları yerine getirmesi, ihracatı kısıp ithalata ve üretime yönelmesi bir artı olarak Dolar kurunun karşısında yer alıyor. Yine yeterli seviyede gözükmese de doların ateşinin anlık olarak kesilmesini önleyici Merkez Bankası açıklamaları ve işlemleri de gelebilir. Öyle ki yeni bir faiz arttırımı da gündemde!




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR