Dolar piyasaları alt üst edecek! Dolar 10 TL - 12 TL Bandına Çıkacak! 2020 Yıl Sonu Dolar tahminleri

Dolar piyasaları alt üst edecek. Dolar için uzmanlar 10 TL - 12 TL bandına çıkacağını umuyor. 2020 yılı Yıl Sonu Dolar Tahminleri sizler için derledik. İşte Dolar'ın gideceği yer.

Dolar piyasaları alt üst edecek! Dolar 10 TL - 12 TL Bandına Çıkacak! 2020 Yıl Sonu Dolar tahminleri
Yayın Tarihi: 7.08.2020 14:44:00

Dolar piyasaları alt üst edecek. Dolar için uzmanlar 10 TL - 12 TL bandına çıkacağını umuyor. 2020 yılı Yıl Sonu Dolar Tahminleri sizler için derledik. İşte Dolar'ın gideceği yer.

Uzun süredir yatay şekilde seyreden Amerikan Doları neden bir anda yükselişe geçti? Dünyada ve Türkiye’ de Amerikan Dolarının ani yükselişi şok etkisi yaptı. Dolar / TL hangi seviyeleri gördü?

Amerikan Doları hakkında beklenen değerler doğru mu ?  Sizin için araştırdık.
Amerikan doları uzun bir süredir 6.80 – 6.90 aralığında yatay ilerliyordu bunun en önemli sebebi pandemi dönemi Amerika Birleşik Devletleri Merkez  Bankası Fed ‘in  2 trilyon dolarlık acil durum paketini devreye sokması ve piyasaya salınan çok miktarda dolar nedeniyle Amerikan Dolarının diğer ülke dövizlerine karşı değer kaybetmesiydi. Aynı zamanda pandemi nedeni ile dünya ülkelerinin ticari faaliyetlerinin aksaması , piyasalarda durgunluğa sebep oldu .
Bu durum bize tarihteki daha önce yaşanmış küresel çaplı dolar krizlerini hatırlatıyor. Olağan dışı yapılmış olan her türlü Amerikan Doları salınımı dünya piyasalarına dolaylı yada direkt olarak etki etmiştir.
 
Ani Yükselişin Nedeni Ne ?

Günlerdir yatay ilerleyen Amerikan doları 6 Ağustos Perşembe günü ani bir yükselişe girerek tarihi rekor kırdı . USD/TL rekoru 7.3082 ile kırılmış oldu. Bu yükselişin sebebi daha çok siyasi ve toplumsal olaylara dayandırılıyor. Pandemi döneminde döviz ve borsa piyasaları tarihte görülmemiş iniş çıkışlar ile bir gecede 2-3 kat değer kazanıp kaybedebilir bir hale geldi.
Bu gün yaşanılan ani yükseliş ile Amerikan Doları doğal olarak tüm bakışları üzerine çekti.
 
Peki önümüzdeki haftalarda Amerikan Dolarından beklentiler ne şekilde ? 

Peki önümüzdeki haftalarda Amerikan Dolarından beklentiler ne şekilde ?
Yükseliş devam edecek mi? Doları olanlar ne yapmalı? Dolar zirve noktasını ne zaman görür ?
 Sizin için araştırdık.

Dünya piyasalarında şuan çok fazla Amerikan doları olduğu biliniyor. Bu durumun bir müddet daha doların seyrini yatay sürdürmesi beklenirken , siyasi ve toplumsal olaylara göre ani iniş çıkışlar hala mümkün. Fakat uzun vadede piyasaya sürülmüş Amerikan Dolarlarının pasifize edilmesi yani piyasadaki fazla Amerikan Dolarının toplanılması ve imha edilmesi ile gerçek değerine ulaşan Amerikan doları piyasaları alt üst edebilir. Peki daha önce benzer durumlarda Amerikan Dolarına karşı piyasalar nasıl tepki vermiştir.


Dolar 10 TL - 12 TL Bandına!

Dolar için yıl sonu tahminleri güncellendi. Amerikan Doları yıl sonu 10 TL - 12 TL bandında olması bekleniyor.

Daha Önce de Amerikan Dolarını Etkileyen Bir Çok Kriz Olmuştu .

Rezerv para olması sebebiyle tarihte bir çok krizden Amerikan doları nasıl etkilendi ?
Salgın hastalıklar , savaşlar , krizler Amerikan Dolarına hangi yönde etki etti?
Dolar dünyanın kaderini nasıl etkiliyor? Binlerce banka nasıl bir gecede battı ? Milyonlarca insan nasıl işsiz kaldı ?
 
1878 Uzun Depresyon dönemi ;

ABD ‘ de çok fazla ürün üretilmesine karşın yeteri kadar para basılmaması ile ortaya çıkmış olan kriz dönemidir , mallar üretim maliyetinden daha ucuza satılmak zorunda kalınmış ve bir çok firma borsada dibi görmüştür. New York Borsasında bu kriz için Long Depression denilmiştir.
 
1929 Büyük Buhranı ;

ABD ‘ de başlayarak tüm dünyayı saran bu kriz , insan davranışları ile başlamıştır. Borsanın sorunsuz ilerlediği bir dönemde 3 büyük şirketin ani zarar etmesi ile piyasada panik oluşmuş yabancı yatırımcılar borsada tüm hisseleri elden çıkarmıştır. Sonuç olarak ABD ve  Avrupa’da 2500 den fazla banka ve ticari kurum iflas etmiştir . Yüzbinlerce insan bir gecede işsiz kalmıştır.
 
2008 ABD Mortgage Krizi;

2008 senesine kadar sorunsuz işleyen mortgage sistemi ile ABD vatandaşları uzun vadeli kredilendirmeler ile ev sahibi oluyorlardı. 200.000 USD ile alınan bir evin kredisini 15-20 sene boyunca ödemek mümkündü. Fakat bu durum uzun vadede piyasadaki dolar miktarında büyük bir açığa sebep olacaktı. 2008 senesinde satılan toplam ev ederi kadar piyasada dolar bulunmadığı için zincirleme şekilde önce tüm ABD ‘ de ardından Avrupa ‘da ekonomik kriz baş gösterdi . Amerikan Dolarının aşırı değer kaybetmesi sonucu dünya ticareti aksamaya uğradı ve birçok Avrupa ülkesi uzun süre krizle mücadele etmek zorunda kaldı . 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR