Dolar'da en Can Alıcı Noktaya gelindi! Bu tarihten itibaren 12 TL'ye Sert Hareketlilik

Dolar'da en can alıcı noktaya gelindi. Hem FED kararı hem Merkez Bankası bir indirim daha gelmesinden sonra Dolar'da Can Alıcı noktaya gelindi. Dolar'da bu saatten sonra 12 TL'ye doğru hızlı bir ivme bekleniyor. Dolar için 2 katı artar mı gibi söylentiler olsa da net olarak söyleyelim 12 TL kısa

Dolar'da en Can Alıcı Noktaya gelindi! Bu tarihten itibaren 12 TL'ye Sert Hareketlilik
Yayın Tarihi: 12.12.2019 14:51:00

Dolar'da en can alıcı noktaya gelindi. Hem FED kararı hem Merkez Bankası bir indirim daha gelmesinden sonra Dolar'da Can Alıcı noktaya gelindi. Dolar'da bu saatten sonra 12 TL'ye doğru hızlı bir ivme bekleniyor. Dolar için 2 katı artar mı gibi söylentiler olsa da net olarak söyleyelim 12 TL kısa vade olarak olabilitesi var gözüküyor.

Türkiye Kritik Virajda!

EYT, Ekonomik Kriz, Dolar, Euro ve Altın'da elimizde olmayan FED, AB Konomisi, ABD ekonomisi ve Merkez Bankası kararları peşin sıra geliyor. Türkiye için Dolar yorumları hep korkutucu olsa da, Dolar bu kadar karara rağmen yükselmemesi hızlı bir yükselişe geçeceği yönünde. Sizler için Dolar uzman yorumları yayınlıyoruz.

Dolar kuru düşüşe direniyor!

Nato görüşmeleri sonrası ABD Başkanı Donald Trump tarafından Türkiye’ye yönelik olumlu açıklamalarla birlikte gevşeyen Dolar TL, yeniden 5,76 seviyesinin üzerine çıkarak düşmeye direndi! 5,7472 seviyelerinden işlem gören dolar kuru yükselir mi düşer mi?

2020 Dolar Teknik Analizi ve Yorumları

Dolar düşer mi sorusuna yanıt için öncelikli hedefin 5,7955 seviyesi olduğunu belirten uzmanlar, bu seviyenin hemen üzerinde hareket eden dolar kuru için birkaç gün içinde hareket yönünün belli olabileceği yorumunda bulundular. 5,79 – 5,80 TL seviyelerinde dirençleri olan Dolar kurunda, bugün bu seviyeler takip edilebilir. Dolar yükselir mi sorusuna Dolar aylık grafik üzerinde daralan üçgen gözlendiğini belirten uzmanlar, fiyatların aşağı yerine yukarı kırılması halinde Dolar kuru için yükselecek yorumunda bulunmanın mümkün olduğunu belirttiler. Korkulanın olması halinde ise dolar kuru tahminleri yeniden 6,00 TL üzerine işaret ediyor!

Uzun Vadede Dolar Ne Olur, Yükselir Mi Düşer Mi?


Uzun vadede dolar ne olur sorusunun yanıtı için de aylık Dolar grafik verilerine işaret eden uzmanlar, grafiklerde meydana gelen teknik analiz formasyonunun gerçekleşmesi halinde fiyat kırılım yönünün önem arz edeceğini belirttiler. ABD kanadından gelecek yaptırım haberleri ile birlikte yukarı yönlü kırılabilecek fiyatlar için tahminler 6,00 TL üzerinde seyrederken, aksi durumda 5,80 TL altı fiyatlamalarla karşılaşılabilir. Dolar Ne Kadar, Kaç TL? Serbest piyasada 1 Dolar 5,7972 TL seviyesinden işlem görürken, alım – satım işlemlerinde 1 Dolar 5,79 TL ile el değiştiriyor. 

Dolar TL kritik FED toplantısı öncesi son 1,5 ayın en yüksek seviyesinde seyrediyor. 5,80 TL üzerinde seyreden dolar kuru için uzmanlar, FED kararı sonrası dolar ne olur sorusuna tahmin ve yorumlamada bulundular. Dolar ne olur uzman yorumları FED kararından sürpriz beklemezken, dolar kuru tahminleri için FED kararının nötr olduğunu vurguladılar.

FED KARARI SONRASI DOLAR NE OLUR, YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ?

Bugün açıklanacak olan FED kararının dolar kuru tahminleri üzerine etki etmesi uzmanlarca beklenmiyor. Dolar TL yükselişi sebebi olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararı ve jeopolitik riskleri öne süren uzmanlar, dolar yorum ve tahminleri için en önemli etkenin jeopolitik ve ekonomik riskler üzerinde yoğunlaşmasından bahsediyor. FED kararı için piyasaların faiz indirimi beklemediğini savunan uzmanlar, FED kanadının faizi sabit tutmasının doları güçlendirmeyeceğini düşünüyor. FED kanadından çıkacak sürpriz bir faiz indirimi kararı olması halinde dolar kuru tahminleri son dakika dolar düşecek şeklinde revize edilebilir.

BUGÜN DOLAR KURU TAHMİNLERİNİ ETKİLEYECEK GELİŞME NE?

FED toplantısı dışında dolar kuru tahminleri son dakika etkileyecek gelişme, ABD TÜFE verileri olarak gösteriliyor. ABD istihdam verilerinin güçlü gelmesi ile doların tüm dünya para birimlerine karşı değer kazandığını hatırlatan uzmanlar, dolar analizleri ve tahminleri için ABD TÜFE verilerinin dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Dolar yorumları, TCMB faiz indirimi kararı öncesinde ABD TÜFE verileri üzerine yoğunlaşırken, verilerin beklenenden güçlü gelmesi halinde dolar yükselecek yorum ve analizi, tüm dünya para birimlerinde yaşanabilir!

BUGÜN DOLAR NE KADAR OLUR, DOLAR YORUM VE TAHMİNLERİ NE SÖYLÜYOR?

Bugün dolar kuru için üst direnç noktası uzmanlarca 5,84 TL olarak verildi. Dolar TL için destek noktası olarak ise 5,79 TL önemini korumaya devam ediyor. Dolar kuru tahminleri, bahsedilen destek ve direnç noktalarının geçilmesi ile farklılık gösterebilir. Bahsedilen seviyelerin değişimine sebep olarak Dolar kuru tahminleri son dakika gelişmesi ise gün içi ABD TÜFE verileri olacak. Verilerde beklenti üzeri bir iyimserlik gözlenmemesi halinde gün içi Dolar TL cephesinde uzmanlar hafif düşüş beklentilerini koruyor.

Dolar için uzmanlar her zaman kötü yorumlarda bulunması şok edecek. Dolar Kuru tahminleri bu şekilde. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR