Dul ve yetim aylığı alanlara müjde! 5000 TL ödeme alacaklar!

Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar emeklilere yapılan 5000 TL ikramiyesinden faydalanabilecek! İşte detaylar!

Dul ve yetim aylığı alanlara müjde! 5000 TL ödeme alacaklar!
Yayın Tarihi: 15.10.2023 13:02:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından verdiğim emeklilere tek sefere mahsus olmak üzere 5000 TL ikramiye müjdesinin ardından dul ve yetim aylığı alanlar gözlerini haberlere çevirdi.

Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar 5000 TL emekli ikramiyesinden yararlanabilecek mi derken dul ve yetim aylıkların da müjdeli haber de geldi. Emekli vatandaşlar emekli aylıklarına zam beklerken cumhurbaşkanı Erdoğan zam müjdesi vermedi ancak bir defaya mahsus olmak üzere kasım ayında emeklilere 5000 TL emeklilik ikramiyesi verileceğini duyurdu. Ancak bu ikramiye bazı emekli vatandaşlar alamayacak. Özel bankalar üzerinden emekli olan vatandaşlar ile hala çalışmakta olan sigortası devam eden emekli vatandaşlar 5000 TL emekli ikramiyesine faydalanamayacak. Peki dul ve yetim aylığı alanlar 5000 TL ikramiye alacaklar mı sorusunun yanıtı ne oldu?


DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR İKRAMİYEDEN NE KADAR FAYADALANACAK?

Müjdeli haber geldi. Dul ve yetim aylığı alanlar ikramiyelerini alabilecekler ancak ikramiye oranları farklılık gösterecek. Buna göre olup çocuğu olmayanlar %75 dul olup çocuğu olanlar %50 yetim maaş alanlar ise %25 oranında bu ikramiyeden faydalanabilecekler. Yani bu durumda dul olup çocuğu olmayan vatandaşlar 3750 TL dul olup çocuğu olan vatandaşa 2500 TL yetim vatandaşlar ise 1250 TL ödeme alabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5000 TL ikramiye sözü kasım Ayı’nın ortalarında emekli vatandaşlarımızın hesaplarına yatacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR