Dünyaca Ünlü Olan Finans Şirketinden Altın Fiyat Tahmini! Ons Altın 2020 ve 2021'de Ne Kadar Olacak?

Altın piyasasında oldukça hareketli bir dönem yaşanmaktadır. Vatandaşların merak ettiği en çok araştırılan konulardan bir tanesi de altın fiyatlarının göstereceği seyir olmuştur. Bu konu hakkında İsviçre merkezli banka ve finans şirketi olarak bilinen Credit Suisse bir rapor yayınlayarak altın fiyat

Dünyaca Ünlü Olan Finans Şirketinden Altın Fiyat Tahmini! Ons Altın 2020 ve 2021'de Ne Kadar Olacak?
Yayın Tarihi: 9.09.2020 23:50:00

Altın piyasasında oldukça hareketli bir dönem yaşanmaktadır. Vatandaşların merak ettiği en çok araştırılan konulardan bir tanesi de altın fiyatlarının göstereceği seyir olmuştur. Bu konu hakkında İsviçre merkezli banka ve finans şirketi olarak bilinen Credit Suisse bir rapor yayınlayarak altın fiyatlarının seyrinin ne şekilde olacağına dair tahminlerde bulundu. Detaylar haberimizde sizlerle...

2020 yılının en önemli yatırım araçlarından bir tanesi olan altın fiyatları konusu hakkında büyük bir merak yaşanmaktadır. Altına yatırım yapan kişiler son dönemler içerisinde altında yaşanan düşüş eğiliminin devam edip etmeyeceğini araştırırken altına yatırım yapmak isteyen kişiler ise fiyatların artıp artmayacağını oldukça yoğun bir şekilde takip ediyorlar. 

Dünyanın en önemli finans kuruluşları zaman zaman altın piyasasına ilişkin geniş çaplı raporlar hazırlayarak açıklıyorlar. Çok önemli ekonomistler tarafınca hazırlanmakta olan bu raporlar içerisinde altın fiyatlarının ne şekilde hareket edeceği belirtiliyor. Ekonomik gerekçelerle altın fiyatlarında tahminler yapan bu uzmanlar yatırımcılara da bu tahminlerle yol göstermiş olmaktadırlar.

CREDİT SUİSSE ALTIN RAPORU

Altın fiyatları hakkında yayınlanan son analiz ise İsviçre merkezli banka ve finans şirketi olarak bilinen Credit Suisse'ye ait bulunmaktadır. Şirketin uzman ekonomistleri tarafınca hazırlanmış olan rapor içerisinde ons altının takip edeceği süreç ana hatlarıyla açıklanmıştır.

2021 ONS ALTIN TAHMİNİ NASIL?


Credit Suisse analistlerine göre altındaki artış hareketini gerektiren nedenler henüz ortadan kalkmamıştır. Bu sebeple altındaki gerilemenin dönemsel var olduğu ve ons altında yönün tekrardan yukarıya kırılacağı belirtildi. Ons altın 2021 tarihinin tahminini yapan dünyaca ünlü finans kuruluşu rakamları da açıkladı. Analistlere göre 2021 tarihi içerisinde ons altın 2.500 dolar düzeyini geçerek yeni bir rekora imza atmış olacak.

FED'İN FAİZ POLİTİKASI ALTINA YARIYOR

Credits Suisse'nin tecrübeli analisti olan Fahad Tariq bir duyuru yaparak, "Dolardaki görünüm altındaki artışa işaret etmektedir. ABD'de tahvil faizleri eksilerde kalmaya devam etmektedir. FED Başkanı Jerome Powell uzun bir süre bu faizlerin devam edeceğini duyurdu. Bunun altın piyasasında doping etkisi oluşturacağını söylemek gerekiyor. Eksi faizin olduğu bir ortamda yatırımcılar güvenli liman arayışlarına ve buldukları güvenli limanlarda kalmayı sürdüreceklerdir. Bunun da en önemli olan adresi altın piyasasıdır." açıklamalarını yaptı.

ONS ALTIN 2020 YIL SONU TAHMİNLERİ

Altın piyasası ve ons altın hakkında tahminlerin bulunduğu raporda 2020 tarihi sonu beklentisi de duyuruldu. Ünlü finans şirketine göre 2020 tarihi sonunda ons altın 2.200 dolar düzeyini geçecek. Dönem dönem gerileme meydana gelebileceği fakat ekonomik veri akışının ve covid-19 etkisiyle piyasada risk iştahının azalmasının ons altındaki artışı tetikleyeceği belirtilmiştir.

Ons altın anlık 1.933 dolardan işlem görmekteyken bir süredir 2.000 dolar düzeyini aşmayı istese de bunu yapamayacağı analistler tarafından belirtilmektedir. Analistler ons altının bulunmuş olduğu düzeyin bir sıçrama tahtası olduğunu belirtmektedirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR