Dünyadan Çocuk İstismarı Cezaları

Son dönem de inanmak istemediğimiz haberlerle uyanıyoruz. Cezalar da kelimeler de yetersiz kalıyor. Dünya'da büyük yankı uyandıran çocuk istismarına karşı verilmiş 3 cezayı hatırlatalım istedik.

Dünyadan Çocuk İstismarı Cezaları
Yayın Tarihi: 1.03.2018 14:31:00

KAZAKİSTAN

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, çocuk istismarcılarını kimyasal madde ile hadım etmeyi öngören yasayı onayladı.
Kazakistan'da çocuklara yönelik cinsel suç işlemyi durdurmayı hedefleyen yeni yasaya göre, suçlular mahkeme kararı ile tedaviye alınacak ve bu sürede suçlulara bir defaya mahsus ilaç tedavisi uygulanarak geçici olarak hadım edilecek.


 
KUZEY KORE

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un 18 yaşındaki bir kıza tecavüz eden 3 gencin diri diri yakılması emrini verdi. O anlar ders olsun diye devlet televizyonunda canlı yayınlandı.
Aynı zamanda tecavüzcü mahkumlara yapılan harcamalarının gereksiz olduğunu, hepsini teker teker astıracağını da önceden duyurmuştu.




YEMEN

Yemen'de 3 yaşındaki çocuğu taciz eden Muhammed el- Mahrabi yere yatırılarak herkes içinde polis tarafından kurşuna dizildi.
Hapishane aracıyla oldukça büyük bir kalabalığın ortasına getirilen tecavüzcü yere serilen bir örtünün üzerine elleri arkadan bağlı bir halde yüzüstü yatırılıp kurşuna dizildi.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR