Dünyanın En Pahalı En Gösterişli Ve En Şık Takım Elbiseleri

Bunlar takım elbise ise bizim giydiklerimiz ne diyebilirsiniz. Fiyatlarını duyduğunuzda dudağınızda uçuk çıkaracak ve bu muhteşem takım elbiseleri gördüğünüzde göz bebeklerinizin büyüyeceği garanti. Kaliteli ve özel tasarım takım elbiselerin yaratıcılarını merak ediyorsanız listemize göz atalım.

Dünyanın En Pahalı En Gösterişli Ve En Şık Takım Elbiseleri
Yayın Tarihi: 21.11.2018 16:33:00

Hep bayanların giyiminden, aksesuarlarından ve bu nedenle de artan maliyetlerinden söz ederiz. Ama erkekleri düşünen yok. Davet olduğunda bayanlar hummalı bir çalışmaya girer ve kıyafet aramaya başlarlar ve bir yandan da yakınırlar “erkeklerin işi kolay, bir takım elbise giyer biter” diye. Ama erkekler için de birçok alternatifin olduğunu unutmamalıyız. Erkeklerin işi hiçte öyle düşünülen kadar kolay ve basit değildir.

Ismarlama Çalışan Ermenegildo Zegna,



2007 yılında dünya çapında 525'den fazla mağaza ve 7000'den fazla çalışanı bulunan Ermenegildo Zegba Grubu 1910 yılında kurdukları tekstil alanında aile şirketinde çalışmaya başladı. Birinci Dünya Savaşı sırasında askere gitti. 1923 yılında babasının ölümü üzerine kardeşi ile devam etti.

Sipariş üzerine takım elbise yapan Ermenegildo Zegna’nın bir takım elbise 22 bin dolar. İtalyan tasarımcıları seneler boyunca erkek modasında dünyanın imrenilen tasarımlarını yaratmıştır. İnce, hassas terzilikleri ve dünyanın en iyi kumaşlarını bilerek yapılan bu takım elbiselerin yaratıcısı olan Ermenegildo Zegna, İtalya’nın elit moda evlerinden birine sahiptir. 1910 yılında İtalya’nın Trivero şehrinde çıktıkları bu yolda 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor.

Ermenegildo Zegna, Gucci, Yves Saint Laurent ve Tom Ford gibi isimler için takım elbise tasarlamaktadır. 22 bin dolarlık bu takım elbise, Zegna ailesinin dördüncü kuşağı tarafından üretildi ve ince bir işçiliklerini 700 farklı fabrikada hayata geçiriyorlar.

Dünya Ahşap Rekoru Mücadelesi Takım Elbiseleri​



28 bin dolarlık takım elbiselerin bulunduğu bu yarışmanın sponsoru ve ev sahibi dünyanın en iyi kaşmir üreticisi olan Loro Piana. Şimdiler de Loro Piana ismi, Luigi ve Sergio Loro Piana kardeşler ile anılmaktadır. Bu iki kardeş her yıl gerçekleştirilen bu yarışma için en iyi takım elbiseleri tasarlamaktadır. Yapılan tasarımlar oylamaya sunulur ve en iyileri seçilir. Sonra da Loro Piana markası altında 50 takım elbise üretilir.

Brioni Vanquish II




43 bin dolarlık  bu takım elbiseyi aslında gördünüz. Nerde diye sorarsanız, 1995 yapımı James Bond Golden Eye filminde. Bond’un bu film için giydiği takım elbise bu 43 bin dolarlık takım elbisenin tasarımcısı olan İtalyan lüks kumaşçısı Brioni Vanquish II markasını taşıyor.

Vanquish II, tiftiğe benzer qivuik, bir kaşmir türü olan paşmin ve devetüyü dahil olmak üzere dünyanın çok nadir liflerinden oluşan karışımları kumaşlarında kullanmaktadır. El yapımı olan bu takım elbiseler yılda bir kere yapılıyor ve dikişlerinde beyaz altın kullanılmaktadır. Yılda bir kere yapılan muhteşem bir takım elbise.

Desmond Merrion Supreme



Londra’nın efsanevi terzisi Savile Row’un markası olan Desmond Merrion’un el işçiliği, ince, lüks takım elbisesinin fiyatı tam 47 bin 500 dolardır. Herhangi bir makinenin, tasarımın herhangi bir aşamasında takım elbiseye değmesine izin vermeyen Merrion, el işçiliği terziliğin doruk noktasında yer alıyor. Bu kadar ince işçilikle çalışan bir kişiden de bu gösterişli takım elbiselerin çıkması olağan bir şeydir.

Stuart Hughes Diamond Edition​



Stuart Hughes Diamond Edition takım elbisenin fiyatı tam olarak 892 bin 500 dolardır. Abartılı ve gösterşli bir takım elbise olmasının yanı sıra damatlığa benzemektedir. 

Dünyanın lüks eşya tasarımcısı olan Stuart Hughes, dünyanın yalnızca üç yerinde bulunan bu sanatın abartılı parçalarını yaratan Richard Jewels ile iş birliği yaparak yarattı. 

Takım elbisenin dikimi tam olarak 800 saat sürdü ve yün, kaşmir, ipek kullanıldı. Ayrıca takım elbisenin üzerinde 480’den fazla elmas bulunuyor. Bu kadar şaşalı bir takım elbiseyi giymeye kim cesaret eder. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR