Durumu olmayanlar için devlet desteği geliyor! Geç kalmadan başvurunuzu yapmanın tam vakti!

Günümüz koşullarına ekonomik açıdan uyum sağlayamadığından ötürü ülkemizde birçok yoksulluk vatandaş veya aile bulunmaktadır. Bu vatandaşların bir kısmı az da olsa bir yerde maaş alabilirken birçoğunun hiçbir şekilde geliri bulunmamaktadır

Durumu olmayanlar için devlet desteği geliyor! Geç kalmadan başvurunuzu yapmanın tam vakti!
Yayın Tarihi: 17.08.2020 22:36:00

Günümüz koşullarına ekonomik açıdan uyum sağlayamadığından ötürü ülkemizde birçok yoksulluk vatandaş veya aile bulunmaktadır. Bu vatandaşların bir kısmı az da olsa bir yerde maaş alabilirken birçoğunun hiçbir şekilde geliri bulunmamaktadır. Tek başına yoksulluk sıkıntısı ile baş etmek oldukça zorken ailelerin bu sıkıntı ile başa çıkması epey zordur. Özellikle küçük çocuğu olan ileler bu konuda büyük sıkıntı yaşamaktadır. Ebeveynler kendi giderlerini bir şekilde giderebilirken çocukların farklı şekilde ihtiyaçları olabilmektedir. Halkın bu zor durumunu göz önünde bulunduran devlet vatandaşın mağduriyetini bitirmek adına birçok kurum vasıtası ile vatandaşlara çeşitli yardım ve desteklerde bulunmaktadır. Devlet tarafından bulunulan yardımlar vatandaşın her ihtiyacını en iyi şekilde karşılayamasa da herhangi bir iş edinene kadar hayati ihtiyaçlarını karşılamada büyük yardım sağlamaktadır.
Ülkemizde yıllardır belirli bir kesimin yaşadığı bu yoksulluk ve geçim sıkıntısı hala içinde bulunduğumuz pandemiden sonra epey artış gösterdi. Pandemi sebebi ile hayat durma noktasına geldi. İnsanlar dışarıda bulunmanın büyük risk barındırması sebebi ile hep evlerine kapandı. İnsanların eve kapanması ile duran hayat çalışanların ve işçilerin işlerine son verdi ya da çalışanların işleri yok denecek kadar azaldı. Bu sebeple gelir konusunda büyük sıkıntı yaşayan vatandaş hayati ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlandı. Bu süreçte devlet tarafından ve belirli vakıflar tarafından vatandaşlara nakit ve erzak yardımı yapıldı. Bu yardımlarla bir nebze rahatlayan vatandaş yine de işsizlik konusunda büyük sıkıntı çekti. Devlet birçok kişiye yardım ulaştırsa da hala birçok vatandaş yardımdan mahrum kaldı. Bu sebeple yardım ağını epey genişleten devlet yeni yardım fırsatları vatandaşına sundu. Bu yardım fırsatlarına değinecek olursak.

DEVLET TARAFINDAN VATANDAŞA DESTEK VEREN KURUMLAR


Bu kurum veya kuruluşların başında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gelmektedir. Yıllarca olduğu gibi pandemi döneminde de büyük destek sağlayan Bakanlık zor durumda olan herkese yardımlarını sunmaktadır. Yılarca genel olarak vatandaşa nakit yardımında bulunan Bakanlık farklı birçok konuda da vatandaşın yanında olmuştur. Bakanlığın yanında vatandaşın daima yanında olan bir diğer kurum ise Vakıflar Genel Müdürlüğü olmuştur. Yılardır durumu olmayan geçim derdi çeken birçok insana ciddi yardımlarda bulunan bu kurum yardımlarını hala esirgemeden devam ettirmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün dışında farklı farklı birçok vakıf vatandaşa yardım da bulunmuştur. Bunların Başında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gelmektedir. Devlet tarafından hizmet veren bu kurum ailelere ve kişilere her konuda yardım etmektedir. Ülkede yaşayıp durumu müsait olan her vatandaşa fark etmeksizin yardım eden bu kurum yıllardır hizmetini sürdürmektedir. Pandemi döneminde de birçok yardımda bulunan kurum insanların bu zorlu süreci atlatmasında büyük etki göstermiştir. Son olarak Sosyal Hizmetler adı altında hizmet veren kurum vatandaşın her sıkıntısında yetişmiştir.

YARDIM VEREN KURUMLARA VE KURULUŞLARA BAŞVURU NASIL YAPILMAKTADIR?

Yardım veren kurum ve kuruluşlar yardımların gerekli ve ihtiyacı olan kişilere ulaşması adına belirli kriterler belirlemektedir. Bu kriterler arasındaki en önemlisi kişinin gerekli kurumdan yoksulluk sınırında olduğuna dair belge alması gerekmektedir. Kişilerin belgeyi alabilmesi için hiçbir şekilde geliri ve sosyal güvencesi olmaması gerekmektedir. Bu kişilerin hiçbir geliri ve sağlık güvencesi olmadığından yoksulluk sınırında olduğuna dair belge almaları gerçekleşebilmektedir. Ayrıca hiç geliri olmamasının yanında kurum tarafından belirlenen tutarın altında bir geliri olsa dair bu belgeyi alarak kişi veya aileler yardım almaya hak kazanabilmektedir. Başvurular için geç kalınmaması tavsiye edilmektedir.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR