Düşük Ücretli Çalışanlara 1000 TL İkramiye ödemesi yeni gelişme! Bu sene ödenecek

Yılda İki Bayram öncesi emeklilere 1000'er TL ikramiye ödemesi yapılıyor. Peki Ramazan Bayramı öncesi asgari ücretli çalışanlara da 1000 TL ikramiye ödenecek mi? Asgari ücretli çalışan vatandaşlara bayramda ikramiye ödemesi yapılacak mı?

Düşük Ücretli Çalışanlara 1000 TL İkramiye ödemesi yeni gelişme! Bu sene ödenecek
Yayın Tarihi: 19.05.2020 14:37:00

Yılda İki Bayram öncesi emeklilere 1000'er TL ikramiye ödemesi yapılıyor. Peki Ramazan Bayramı öncesi asgari ücretli çalışanlara da 1000 TL ikramiye ödenecek mi? Asgari ücretli çalışan vatandaşlara bayramda ikramiye ödemesi yapılacak mı? Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli çalışan, ikramiye konusunda gelecek müjdeli haberi bekliyor. Asgari ücretliye bayram ikramiye ödemesine dair araştırılan soruların tüm detayları haberimizde sizlerle...

Ramazan Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Bilindiği gibi emekliler, 2018 yılından bu yana yılda 2 bayram öncesi 1000'er TL ikramiye ödemesi alıyorlar. Bu yılda da Koronavirüs salgını nedeniyle emeklilere Ramazan Bayramı ikramiye ödemeleri Nisan ayı başında erkene çekilerek ödenmişti. Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleriyle ilgili şimdi de Asgari ücretlilerin beklentisi oluştu. Daha önce Meclis'te de gündeme getirilen Asgari ücretliye ikramiye ödemesinde son durum ne? Asgari ücretli milyonlarca çalışana 1000 TL ikramiye ödemesi yapılacak mı? Asgari ücretliye Bayram ikramiyesi ödenecek mi? Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs salgını 2020 yılına adeta damgasını vurdu! Çin'den Tüm Dünyaya yayılan ve ülkemizde de binlerce can kaybına neden olan Koronavirüs salgını, ekonomik açıdan da milyonlarca kişiyi etkiledi. Bu süreçte, Devletten ekonomik destek paketleri de ardı ardına açıklandı ve halen daha yeni sosyal yardım ve destekler açıklanmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlar için kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin nakdi desteği de devreye alındı. Ayrıca, hane içi geliri 5 bin TL'nin altında olan bireysel banka müşterilerine %0,49 faiz oranıyla 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli 10 bin TL temel ihtiyaç desteği kredisi hayata geçirildi. Bunlar dışında tüm vatandaşların yararlanabileceği, birinci, ikinci ve 3. faz sosyal yardımlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. 3. Faz Sosyal yardımlar kapsamında 1000 TL pandemi yardım ödemeleri halen daha peyderpey ödenmeye devam ediliyor.

Bu süreçte, Asgari ücretli çalışanlar da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen 1000 TL sosyal yardım ödemeleri için araştırmalara başladı. E-Devlet üzerinden Sosyal yardım başvuruları gerçekleştirilebiliyor. Salt asgari ücretli bir çalışan hanesi için E-Devlet üzerinden 3. faz 1000 TL Pandemi yardım başvurusunda bulunabilir. Başvurular E-Devlet üzerinden, T.C Kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde yapılabiliyor. Hafta sonu günlerinde ise T.C kimlik numarasının son hanesine bakılmaksızın tüm vatandaşlar başvuru yapabiliyor.


ASGARİ ÜCRETLİYE 1000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ?

Asgari ücretliler merakla 1000 tl Bayram ikramiye ödemesi yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Emeklilere ödenen 1000 TL ikramiye ödemesinin, asgari ücretlilere de yapılmasıyla ilgili henüz Resmi bir açıklama gelmedi! Ancak zorlu Koronavirüs sürecinde toplumun her kesimi için sosyal yardım ve destek ödemeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu çerçevede 3. fazın ardından 4. faz sosyal yardım başvurularının da kısa sürede başlaması bekleniyor. 

Asgari ücretlilere 1000 TL ikramiye ödemesiyle ilgili herhan bir gelişme yaşanırsa bu haberimizde sizlerle paylaşacağız, şuan için bu konuda resmi bir açıklama ve ödeme yapılacağına dair bir bilgi gelmedi.

Ancak şunu net olarak söyleyelim ki bu hafta büyük bir sürprizle 1000 TL düşük ücretli çalışanların hesabına geçebilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR