Düşük Ücretli çalışanlara 6 bin 960 TL ikramiye verilecek! Asgari ücretli çifte bayram yapacak!

Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı sevindiren haber nihayet geldi. Asgari ücretli çalışanlarımıza ek ödeme ve ikramiye ödenecek. Asgari ücretli tüm çalışanlara 3 aylık ek ödeme ve ikramiye ödemesi Meclis’e sunuldu.

Düşük Ücretli çalışanlara 6 bin 960 TL ikramiye verilecek! Asgari ücretli çifte bayram yapacak!
Yayın Tarihi: 11.05.2020 21:43:00

Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı sevindiren haber nihayet geldi. Asgari ücretli çalışanlarımıza ek ödeme ve ikramiye ödenecek. Asgari ücretli tüm çalışanlara 3 aylık ek ödeme ve ikramiye ödemesi Meclis’e sunuldu. Bu bağlamda eğer kanun teklifi onaylanırsa tüm asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza 3 ay ikramiye ödenecek. Bayram’dan hemen önce ödenmesi planlanan 3 aylık ikramiye için son şans. İşte 3 aylık ikramiye ödemeleri ile alakalı diğer detaylar…

Ramazan Bayramı yaklaşıyor ve tüm vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde maddi yardıma ihtiyaçları var. Devlet herkese yardım yapmaya çalışsa da ne yazık ki herkese yetişemiyor. Ancak sadece başvuru yapanların yüzde 40’lık bir kısmına maddi destek ödemesi yapılıyor. Ancak bu kanun teklifi ile beraber tüm asgari ücretli çalışanlar 3 aylık ikramiye ödemesi alabilecekler. Meclis salonunda görüşülen kanun teklifi eğer istenildiği gibi onaylanırsa tüm asgari ücretli çalışanlar 3 aylık ikramiye ödemesi alabilecekler. Kanun teklifi detaylarına göre ise 3 aylık ikramiye ödemelerini işveren değil sadece devlet yapacak. Asgari ücretliye ödenecek olan 3 aylık ikramiye hakkında tüm detaylar belli oldu.

ASGARİ ÜCRETLİYE 3 AYLIK İKRAMİYE MECLİS’TE

Asgari ücretli çalışanların tamamına güzel haberler geliyor. Son iki gün içerisinde edindiğimiz bilgilere göre asgari ücretliyi koruyan yasalar ve yardım kanun teklifleri geliyor. Yardım mahiyetinde yapılacak olan 3 aylık ikramiye ödemeleri ile beraber tüm asgari ücretli çalışanlarımız tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Eğer kanun teklifi onaylanırsa tüm asgari ücretli çalışanlara 6 bin 960 TL ödeme yapılacak. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen bu ayrıntılı çalışma hakkında edindiğimiz bilgiler ışığında eğer onaylanırsa tüm asgari ücretli çalışanlar bu kanun teklifinden yararlanabilecek. Bu bağlamda her asgari ücretli çalışanlar 6 bin 960 TL ikramiye ödemesi alabilecek.


ÇALIŞMAYANLAR DA ALABİLECEK Mİ?

Korona virüs sebebiyle işinden çıkartılmış olan tüm vatandaşlarımız da bu ikramiyeden yararlanabilecek. 11 Mart tarihinden önce işinden çıkartılan ve hala iş bulamayan tüm kişilere yardımlar yapılacak. Devletimiz bu konuda her vatandaşına yardımcı olacak. Ancak bir nebze daha zaman geçmesi ve kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesi bekleniyor. Eğer istenildiği gibi kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’ndan geçer ve Cumhurbaşkanlığı onayıyla Resmi Gazete’de yayınlanırsa tüm asgari ücretli çalışanlar ve şu an işsiz olan vatandaşlarımız bu kanun teklifinden yararlanabilecek.

AYRICA EK ÖDEMELER GELİYOR!

Asgari ücretli çalışanlar için yapılacak bu düzenleme ile aylık 463 lira ek ödeme yapılmış olacak, ancak bu ödemeler aylık olarak değil üç aylık olarak verilmeye başlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretlilere yapılmasını beklediği jest için çalışmamaların yapıldığı biliniyor. Ancak mecliste kabul edilmesi durumunda asgari ücretliden vergi alınmayacak ve üç aylık paralar asgari ücretlilere ödenecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR