Düşük Ücretli Çalışanlara Müjde! 3 Ayda Bir İkramiye

Asgari ücretle çalışan kişilerin gerekli şartları tamamlaması halinde 3 ayda bir ikramiye alabilmesi söz konusu. Maaşlarda yapılacak olan iyileştirmeler sonucunda meclisten geçerse asgari ücretle çalışan her personel üç ayda bir ikramiye alabilecek. 3 Ayda bir ikramiye kesinleşti mi?

Düşük Ücretli Çalışanlara Müjde! 3 Ayda Bir İkramiye
Yayın Tarihi: 3.04.2020 22:17:00

Asgari ücretle çalışan kişilerin gerekli şartları tamamlaması halinde 3 ayda bir ikramiye alabilmesi söz konusu. Maaşlarda yapılacak olan iyileştirmeler sonucunda meclisten geçerse asgari ücretle çalışan her personel üç ayda bir ikramiye alabilecek. 3 Ayda bir ikramiye kesinleşti mi? Hepsi haberimizin detayında!

Asgari ücretle çalışan kişilerin maaşlarında iyileştirmeler yapılacak. Asgari ücretle çalışana maaşları iyileştirme komisyonu tarafından sunulan önerge ile beraber asgari ücretli çalışan kişilerin tamamı her üç ayda bir devletimizden ikramiye alabilecek. Bu çalışma için görüşmeler ve çalışmalara başlandı. Şu aşamada henüz bir gelişme kaydedilmezken, yakın zamanda gerçekleşebileceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklandı.

Asgari Ücrete Vergi Kesintisi Maaşlara Yansıyacak!

Asgari ücretli çalışan kişilere 463 TL ek ödeme son dakika olarak CNN Türk ve Kanal D ortak yapımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Erdoğan, “Kesinlikle bir müjdemiz olacak, arkadaşlar çalışıyor.” Dedi. Bu duruma göre 463 TL ek ödeme son dakika olarak gündemimize düştü. Coronavirüs salgını itibari ile bu durum bir nebze gecikecek olsa da yakın zamanda asgari ücretle çalışan kişilerin tamamında 463 TL’lik ek ödemeler vergi kesintisi olarak maaşlarına yansıtılacak.

Asgari ücretliden vergi alınması, vergilerin düşülmesinden ziyade maaşlarda yapılacak olan iyileştirmeler sonucunda minimum ücretle çalışan kişilerin tamamı 463 TL’lik ek ödemede hak sahibi olabilecek.

3 Ayda Bir İkramiye Ne Zaman Gelecek?


3 ayda bir ikramiye ne zaman gelecek, şu aşamada belli değil. Ancak yakın zamanda geleceği kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle vergi ödemelerinde sıkıntı yaşayan asgari ücretli kişilerin bu sorunlarla karşılaşmaması, vergi cezasına düşmemesi ve maaşlarında iyileştirme amacıyla devletimiz her üç ayda bir ikramiye verecek. 463 TL olacak şekilde yıl içerisinde dört defa alınabilecek olan ikramiye için geri sayım başladı.

Asgari Ücretliye Gıda Yardımı Yapılacak!

Asgari ücretle geçinmek zorunda olan kişilerin tamamına devletimiz tarafından gıda yardımı yapılacak. Geçim zorluğu yaşayan kişilerin tamamı belediyelerine ilgili başvuruyu yaptıktan sonra devletimiz asgari ücretli kişileri yalnız bırakmayacak. Aylık gıda yardımı adı ile yapılacak olan yardımın şimdiden başvurularına başlanıldığı söyleniyor.
Asgari ücretli kişilerin aylık gıda ihtiyaçlarını karşılama kapsamında yapılan bu yardımın başlangıcı geçen yılı buluyor. Başvurular ise her zaman devam edecek.

Asgari Ücretliye Elektrik Faturasında Yardım!

Geçtiğimiz yıl hayata geçmiş olan bu uygulama ile beraber asgari ücretle geçinmek zorunda olan vatandaşlarımızın tamamına elektrik faturasında yardım yapılacak. Asgari ücretle geçinmek zorunda olan vatandaşlarımızın bakanlığa gerekli başvuruları yapmaları halinde elektrik faturalarının bir kısmı devletimiz tarafından sağlanacak. Asgari ücretle geçinmek zorunda olan vatandaşlarımızın bizzat başvuru yapması gerekmektedir. Gelir belgelerini yanlarında getirerek istenildiği an ibraz etmek zorunda oldukları bir gerçektir.

Asgari Ücretliye Kira Yardımı Yapılacak!

Asgari ücretli kişiler, belediyelerine ilgili başvuruları yaptıktan sonra kiralarının bir kısmını
devletimiz ödeyecek. Bu başvuru için gelir belgesi ibraz etmek zorunludur. O sebeple belediyelere başvuru yapılırken mutlaka yanınızda gelir belgenizin olması gerekiyor.
Bu konu ilk defa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gündeme getirilmişti. Kaymakamlıklara gönderilen ilgili yazı itibari ile başvuru yapacak olan kişilerin bir an evvel Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneklerine ve belediyelerin yardım masalarına başvuru yapmaları gerekiyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR