Düşük ücretlilere özel bu ay 900 TL ek ödeme yapılacak! İşinden çıkartılanlar da alabilecek! Hemen başvuru yapın!

Asgari ücretli vatandaşlara 2020 yılı Ocak ayında yapılan son zam miktarı yeterli olmadı. Vatandaşlar hem Korona virüs hem işsizlik hem de düşük asgari ücret sebebiyle geçinebilmekte zorlandı. Bunun farkında olan hükümet, asgari ücretlilerin hakkı olan 900 TL

Düşük ücretlilere özel bu ay 900 TL ek ödeme yapılacak! İşinden çıkartılanlar da alabilecek! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 28.05.2020 16:15:00

Asgari ücretli vatandaşlara 2020 yılı Ocak ayında yapılan son zam miktarı yeterli olmadı. Vatandaşlar hem Korona virüs hem işsizlik hem de düşük asgari ücret sebebiyle geçinebilmekte zorlandı. Bunun farkında olan hükümet, asgari ücretlilerin hakkı olan 900 TL ek ödemenin hemen dağıtılabilmesi için programı başlattı. Bundan böyle her asgari ücretli belirlenmiş aylarda yılda 3 kez 900 TL ek ödeme alabilecek. Ancak bu 900 TL ek ödeme fırsatından sadece hak sahibi asgari ücretliler ve işsizler yararlanabilecek. Bundan böyle sadece belirli aylarda yapılacak olan 900 TL ek ödeme yardımlarından dileyenler faydalanabilecek. Eğer siz de hak sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız hemen başvuru yapın. İşte tüm ayrıntılar…

2020 yılı sonrasında alınan kararlar neticesinde bundan böyle düşük asgari ücret ile geçinmek zorunda olan vatandaşlarımıza sadece hükümetin belirlemiş olduğu aylarda 900 TL ek ödeme yapılacak. Ancak herkese eşit oranda ve herkese tek seferde yapılmayacak. Bu nedenle 900 TL ek ödeme alabilmek için asgari ücretli geçinmek zorunda olan vatandaşlarımızın bu başvuruları bir bir yapmaları gerekiyor. Eğer başvuru alınmazsa kişilere 900 TL ek ödeme yapılmayacak. Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı açıklamalarda ülkemizin Avrupa ülkelerine bakılarak çok daha iyi bir konumda olduğunu anlattı. Anlatırken Halkbank’tan 180 ay vadeli konut kredisi kampanyasından bahsetti. Ayrıca asgari ücretliler ile alakalı açıklama yapılacağı ifade edildi. Bu duruma göre eğer bir asgari ücretli gelecek zam ayına kadar yani 2021 Ocak ayına kadar geçinemeyeceğini beyan eden ve bunu belgeleyen tüm asgari ücretli kişilere 900 TL ek ödemeler yapılacak. Ancak 900 TL ek ödemelerden faydalanabilmek için kişilerin bizzat başvuru yapmaları beklenecek. Başvuru yapmayan asgari ücretli kişiye ödeme yapılmayacak. 900 TL ek ödeme için başvuru yapmayan asgari ücretli kişiler hem Korona virüsten hem de diğer etkenlerden zarar görmediğini ve acil nakit ihtiyacı olmadığını kabul etmiş olacak. Bu duruma göre eğer geçinmekte zorlanıyorsanız mutlaka bu başvuruyu yapmalısınız.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Günlük asgari ücret ile çalışmakta olan işçiler 900 TL ek ödeme alabileceği gibi aynı zamanda 31 gün çalıştıkları halde sadece 30 gün çalışmış gibi bedel alan kişilerin bundan böyle tam maaş alabilecekleri ifade edildi. Bu duruma göre asgari ücretli çalışanlar bundan böyle 31 gün çalıştıysa 31 gün ücreti, 30 gün çalıştıysa 30 gün ücreti alabilecekler. Her bir gün için asgari ücretliye 100 TL ödeme yapılacak. Asgari ücret brütü üzerinden alınacak olan değerler 98,10 TL olduğunda bunun yuvarlanmış hali olan 100 TL işverenler tarafından işçinin banka hesabına yatırılacak.


HER ASGARİ ÜCRETLİ AYDA 100 TL FAZLA ALACAK!

Her asgari ücretli 31 çeken aylarda 100 TL fazla ödeme alabilecek. Ancak bu ödemeler sadece 31 çeken aylarda olacak, 30 gün çeken aylarda normal asgari ücret ödemeleri alınacak. Yıl içerisinde 7 ay 31 gün çekmektedir. Bu da yıl içerisinde toplam olarak 700 TL fazla ödeme alınabileceği anlamına geliyor. Yıl içerisinde 900 TL ek ödeme üç defa yapılacak.
2700 TL + 700 = 3,400 TL

Bu hesaplamaya göre asgari ücretli yıl içerisinde toplam 3,400 TL ek ödeme alabilecek.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvuru yapabilmek için T.C. kimlik kartınız ve asgari ücretli maaş bordronuz ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) il ve İlçe Müdürlüğü’ne kişinin bizzat başvuru yapması gerekiyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR