Duyar Yapmanın Bir Dozu Olmalı! Emma Stone'a Ayrımcılık Suçlaması

90. Akademi Ödülleri sonrası tartışmalar her yıl olduğu gibi dolu dizgin. Yapılan konuşmalardaki ayrımcılık eleştirileri her yıl giderek ilginç bir hal alıyor. Tabi ki kimseyi aynı anda mutlu etmek imkansız.

Duyar Yapmanın Bir Dozu Olmalı! Emma Stone'a Ayrımcılık Suçlaması
Yayın Tarihi: 6.03.2018 12:27:00

Emma Stone'un, tören'de “En İyi Yönetmen” Oscar’ını Meksikalı göçmen Guillermo del Toro’ya vermeden önce yaptığı konuşmadaki söyleminin “etnik ayrımcılık” ve “beyaz feminizm” ifadeleri içerdiği iddia edildi.

90. Akademi Ödül Töreni’nde bu yıl cinsiyet eşitsizliği, taciz ve ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen karşıtı politikaları eleştirildi. Bekenildiği üzere Hollywood’un pek çok ünlü yıldızı yapımcı Harvey Weinstein’in taciz skandalları sonrasında ortaya çıkan "Time’sUp" hareketine desteğini açıkladı.

Farkı ırkların Hollywood’a olan katkısı ve yeterince desteklenmemesi törenin bir başka duyar gösterisi halini aldı. Üzerine basa basa başka ırklardan bahsedilmesi başka bir milliyetçilik halini alıp, başarıların üzerini gölgelese de sanırız manşsetlerde yer almak için daha tercih edilebilir bir yol.   

Tartışmaya dönecek olursak geçen sene “La La Land” isimli filmdeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” Oscar’ını kucaklayan Emma Stone’un konuşması, “ayrımcılık” ve “beyaz feminizm” gerekçesiyle eleştirildi.




29 yaşındaki oyuncu, “En İyi Yönetmen” oscar’ını Meksika göçmeni Guillermo del Toro’ya takdim ederken, “Sıradan bir filmi başyapıt haline dönüştüren kişi yönetmendir. Dört adam ve Greta Gerwig, bu yıl kendi şahaserlerini yarattılar” ifadelerini kullandı. 

Stone’un konuşmasında tek kadın yönetmen adayı olan Greta Gerwig’i ismini ve aday olan beşinci beyaz kadın yönetmen olduğunu açıklayarak söylemesi kadınlara pozitif ayrımcılık beyaz feminizm yaptığı gerekçesiyle eleştirildi. Diğer 4 yönetmenin ırklarını ve kökenlerini söylemeden anons etmesi ırkçılık olarak nitelendirildi.

Get Out’un yönetmeni Peele’nin Oscar tarihinde “en iyi yönetmen” ödülüne aday olan beşinci ve bu yıl bu kategoride aday olan tek siyahi kişi olduğununun ve Guillermo del Toro'nun Meksika göçmeni olduğunun vurgulanmaması ırkçılık eleştirilerini getirdi. 

Ne kadın, ne ırk belirtip sadece insan olarak isimleri söylemek yetmediği sürece bu saçma duyarlar daha tehlikeli bir ırkçılığı getirecek.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR