E-Devlet 1000 TL Sosyal yardım Size Çıkmış Olabilir! Pandemi sosyal yardımı çıkıp almayan çok

Koronavirüs salgını nedeniyle Devlet tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda E-Devlet üzerinden 3. faz 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuruları alınmaya başladı! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen sosyal yardımlarla birinci

E-Devlet 1000 TL Sosyal yardım Size Çıkmış Olabilir! Pandemi sosyal yardımı çıkıp almayan çok
Yayın Tarihi: 23.05.2020 15:31:00

Koronavirüs salgını nedeniyle Devlet tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda E-Devlet üzerinden 3. faz 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuruları alınmaya başladı! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen sosyal yardımlarla birinci ve ikinci faz pandemi ödemeleri çerçevesinde 4 milyon 400 bin aileye 1000'er TL nakit para yardımı sağlandı. Şimdi de 3. faz 1000 TL sosyal yardım başvuruları alınmaya devam ediliyor. Peki E-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuru sonucu nasıl öğrenilir? 1000 TL Pandemi sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı! E-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçları...

500 BİN KİŞİYE ÇIKTI ALMADI..

Pandemi sonuçlarına bakıldığında 500 bin kişinin çıktığı halde parayı almadığı öğrenildi. Hemen kontrollerinizi aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

Hükümetin açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL pandemi yardım ödemeleri halen daha sürüyor. Daha önce 1. ve 2. fazı gerçekleştirilen sosyal yardım programında 3. faz yardım çalışmaları halen daha sürdürülüyor. Bu çerçevede E-Devlet üzerinden 1.000 TL sosyal yardım başvuruları alınmaya devam ediliyor. Bir yandan başvurular alınırken, başvurusu olumlu sonuçlanan ihtiyaç sahiplerine, 3. faz çerçevesinde 1000 TL sosyal yardım ödemeleri de gerçekleştiriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1000 TL sosyal yardım ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı! Başvuruları halen E-Devlet üzerinden alınmaya devam eden 3. faz Pandemi sosyal yardım ön başvurularında binlerce kişiye ödeme yapıldı. Peki 3. Faz 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? E-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı...

1000 TL SOSYAL YARDIM KİMLERE ÖDENİR?

1000 TL sosyal yardım ödemeleri, kişi başına değil aile bazlı olarak ödenecektir. Bu nedenle aynı aileden sadece 1 kişinin başvuru yapması yeterlidir, aksi takdirde başvurular tek olarak değerlendirilecektir. 3. faz 1000 TL sosyal yardım ödemesinden yararlanabilmek için 1. ve 2. faz 1000 tl sosyal yardım ödemelerinden yararlanılmamış olması başvuru şartıdır. 


3. Faz 1000 TL sosyal yardım ödemesinden yararlanamayacak diğer vatandaşlar ise; 4/A kapsamındaki Kamu işçileri 4/C'li memurlar, SGK'dan emekli aylığı veya başka tür bir geliri bulunanlar ile İşkur işsizlik ödeneği veya kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar. Bu gruptaki vatandaşlar da 3. faz 1000 TL sosyal yardım ödemesi alamayacaklar, başvuruları değerlendirmeye tâbi tutulmayacaktır.

3. Faz 1000 TL sosyal yardım için başvurular halen E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediliyor. Yukarıda yer verilen linke tıklayarak 3. faz kapsamında 1000 TL Nakit yardımı için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-Devlet üyeliğinizi henüz aktif ettirmediyseniz, PTT şubelerine müracaat ederek 3 TL karşılığında E-Devlet üyeliğinizi açtırabilirsiniz. 

1000 TL Sosyal yardım başvuruları, hafta içi günlerinde T.C Kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde, hafta sonlarında ise hiçbir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlarca gerçekleştirilebilmektedir.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SORGULAMA!

E-DEVLET 1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, E-Devlet üzerinden açılan hizmet ile Sosyal Yardım bilgilerini açıkça erişilebilir hale getirmiştir. Vatandaşlar, 3. faz kapsamında 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçlarını yukarıdaki adresten öğrenebilmekteler. Başvuru yapan vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri arasında yer alan Sosyal Yardım Bilgileri hizmetinden bilgi sağlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR