E-Devlet Büyük Kolaylık! Resmen Duyuruldu! Hesabınıza da Çekebiliyorsunuz

Korona virüs salgın hastalığı Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran olağanüstü virüsler arasında bulunmaktadır. Binlerce kişiye ulaşan vaka sayıları doğrultusunda ülkemizde korona virüse karşı gerekli olan önlemler alınarak bir

E-Devlet Büyük Kolaylık! Resmen Duyuruldu! Hesabınıza da Çekebiliyorsunuz
Yayın Tarihi: 27.05.2020 16:57:00

Korona virüs salgın hastalığı Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran olağanüstü virüsler arasında bulunmaktadır. Binlerce kişiye ulaşan vaka sayıları doğrultusunda ülkemizde korona virüse karşı gerekli olan önlemler alınarak bir süre virüsün ülkemize gelmesi engellendi. Alınan bu tedbirler ve önlemler doğrultusunda ve vatandaşlarımız görevlerini yerine getirmesi doğrultusunda virüs azalmaya başladı.
Ayrıca virüs için alınan önlemler doğrultusunda pek çok işletme dükkanlarını kapatmak zorunda kalmasıyla birlikte ekonomik istikrar kalkanı doğrultusunda gerekli olan yardım ve destekler sağlandı. Aynı zamanda bankalar da gerekli tedbirleri alarak bu zorlu süreç içerisinde kendine ve halkı için kolaylık sağlandı.

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN DE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI!

2020 yılı içerisinde meydana gelen emekli promosyon ödemeleri için günümüzde pek çok emekli maaşı alan vatandaş bu zorlu süreç içerisinde bu haktan yararlanmak istedi. Ancak Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle bankalar tarafından bu konu ile alakalı gerekli tedbirlerin nasıl alınması gerektiği hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Bu doğrultu da promosyon ödemeleri Mart ayın başlamasının yanı sıra Mayıs ayına kadar devam edeceği açıklandı. Bu uzun süreç doğrultusunda gerekli tedbirler alınarak sosyal mesafenin korunması ön görüldü.

Ayrıca emekli promosyon ödemelerinde maaşlarını başka bankaya taşımak isteyen bireyler için de bir takım değişiklikler meydana geldi. Böylelikle artık imza gerektirmeden promosyon ödemelerinizi alma hakkına sahip olabileceksiniz. E devlet üzerinden banka değişikliği yapma hakkına sahip olan vatandaşlar bankalarını değiştirebilecekler.

E DEVLET ÜZERİNDEN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?


Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle toplu ortamın oluşacağı yerlerin kapatılması durumunda bankalar da kapatılması ön görüldü. Böylelikle maaş çekimleri ve banka işlemleri için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Böylelikle bankacılık işlemleri artık e Devlet üzerinden yapılacağına karar verilmesinin ardından taahhüt imzasına da gerek kalmayacağı belirtildi.

Korona virüs hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın kesinlikle evlerinden dışarı çıkmaması ön görülmektedir. Bundan dolayı banka ile ilgili işlemlerini e Devlet üzerinden gerçekleştirerek kendinizi riske atmama fırsatını elde edebilirsiniz. 3 yılı dolduran emekliler yeni bir bankaya geçmek istiyor ise bu fırsatı e Devlet üzerinden gerçekleştirerek promosyon ödemelerini almaya hak kazanmaktadır.

E Devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu sekmesi ile birlikte giriş yaparak emekli olduğunuz kurumu seçmeniz gerekmektedir. Bu sayfa üzerinde banka şube bilgilerinizi değiştirmek için tıklayınız sekmesine tıklayarak gerekli olan işlemlerinizi tamamlama fırsatını elde edebilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN EVE SERVİS HİZMETİ!

Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Birliği gerekli olan tedbirlerin içerisine yeni bir tanesini daha ekledi. Kamu bankaları emekli maaşı alan 76 ve üzerinden bulunan emekliler için emekli ödemelerini evlerine kadar götürülmesi gerektiği açıklamalarında bulundu.

Evden çıkmaması gereken vatandaşlarımız için toplu alanlara girilmemesi adına bu uygulama getirildi. Bu kişiler talep etmeleri doğrultusular emekli maaşları evlerine getirilmesi ön görülmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumuna talep de bulunabilirsiniz. Dilekçeyi e Devlet üzerinden doldurarak başvuru işlemlerinizi de çok kolay bir şekilde halletme fırsatını bulabilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR