e-Devlet ile PTT’den 1.000 TL Anında Hesabınıza Alın! İhtiyaç Sahibi olanlar dikkat

Korona virüs ülkemizde etkisini 11 Mart 2020 tarihinde göstermeye başlamasıyla birlikte hala bütün dünya üzerinden göstermeye devam ediyor. Korona virüs salgın hastalığının önüne geçmek amacıyla devlet tarafından birbirinden farklı önlemler alındı.

e-Devlet ile PTT’den 1.000 TL Anında Hesabınıza Alın! İhtiyaç Sahibi olanlar dikkat
Yayın Tarihi: 14.05.2020 21:25:00

Korona virüs ülkemizde etkisini 11 Mart 2020 tarihinde göstermeye başlamasıyla birlikte hala bütün dünya üzerinden göstermeye devam ediyor. Korona virüs salgın hastalığının önüne geçmek amacıyla devlet tarafından birbirinden farklı önlemler alındı. Bu zorlu süreç içerisinde günümüzde pek çok işletme ya da işyerleri korona virüsten olumsuz etkilenmesiyle birlikte pek çok işletme geçici bir süreliğine kapatıldı. Alınan önlemler doğrultusunda vaka sayısında azalma görülmesiyle birlikte yavaş yavaş normalleşme dönemi içerisine girildi.

Korona virüs günümüzde birçok kişiyi hem ekonomik hem de sosyal açıdan olumsuz etkiledi. Bundan dolayı pek çok vatandaşımız bu zorlu süreç içerisinde maddi açıdan sıkıntı yaşamaya başladı. Ancak devlet tarafından alınan önlemler doğrultusunda birçok vatandaşımız için maddi destek sağlandı. Korona virüsten olumsuz olarak etkilenen ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar bu zorlu süreç içerisinde e Devlet’e başvuru yapma fırsatını yakalıyor. Korona virüs ile mücadele dönemi içerinde geçim güçlüğü çeken vatandaşlar için 1000 TL sosyal yardım desteği sağlanıyor. 1000 TL sosyal yardım desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu zorlu süreç içerisinde başvuru koşullarına uyum sağlaması ile birlikte faydalanma fırsatını elde ediyor. Başvuru için belirlenen şartlar birçok kişi tarafından araştırılmasıyla birlikte bizler de sizin için araştırarak sizlere aktarıyoruz. İşte 1000 TL sosyal yardım destek ödemesinden faydalanmak için gerekli olan şartlar…

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 1000 TL DESTEK İMKÂNI!


Korona virüs salgın hastalığı ekonomi açısından etkilerini azaltmak amacıyla birçok vatandaşımız için 1000 TL destek ödemesi yapılıyor. 1000 TL destek ödeme başvuru süreci devam etmesiyle birlikte e Devlet üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. 1000 TL yardım ödemeleri ile alakalı son açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile birlikte 1. Ve 2. Faz ödemeleriyle 4,4 milyon vatandaş için 1000’er TL destek sağlandığını açıkladı. 3.faz ödemesi için ise şuan için yapılan ödemenin 900 bin olduğu açıklamasında bulunuldu. Ancak başvuru sürecinin devam etmesiyle birlikte pek çok vatandaşımızın bu fırsattan halen yararlanması bekleniyor…

1000 TL SOSYAL YARDIM ÖDENEĞİ NASIL ALINIR?

1000 TL sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar başvuru yapmadan önce başvuru şartlarını incelemeleri gerekmektedir. Başvuru şartlarının en önemlileri arasında gelir düzeyi yer almaktadır. 1000 TL sosyal yardım ödeneği ihtiyaç sahiplerine verilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsam doğrultusunda ev hane halkının geliri yüksek olan vatandaşlar bu ödenekten faydalanamayacak. Geliri yüksek olan vatandaşlar için düşük faiz oranları ile kredi imkanı sağlanması ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Aynı zamanda 1000 TL sosyal yardım ödeneğinden faydalanmak için diğer şart ise kadrolu kamu işçisi ve memur olmamak bulunmaktadır. Ayrıca 1. Ve 2. Faz ödemeleri alan vatandaşlar, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmamış olma şartı da bulunmaktadır. Bu koşullar doğrultusunda uyum sağlayan vatandaşlar başvurularını e Devletten yapma fırsatını elde edeceklerdir. E devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar hafta içi T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvuru yapabilmektedir.
T.C. Kimlik Numarasının Son Hanesine Göre;
  • T.C numarasının sonu 0 olanlar Pazartesi,
  • T.C numarasının sonu 2 olanlar Salı,
  • T.C numarasının sonu 4 olanlar Çarşamba,
  • T.C numarasının sonu 6 olanlar Perşembe,
  • T.C numarasının sonu 8 olanlar Cuma
Günü başvuru yapma fırsatını elde etmektedirler. Aynı zamanda hafta içi başvuru yapmayı kaçıran vatandaşlar hafta sonu herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan başvuru yapma fırsatını elde etmektedirler. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılmaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR