E-Devlet üzerinden başvuru yapacak olan kişilere Çocuk yardımı devam edecek!

E-Devlet üzerinden başvuru yapacak olan kişilere Çocuk yardımı devam edecek!

E-Devlet üzerinden başvuru yapacak olan kişilere Çocuk yardımı devam edecek!
Yayın Tarihi: 26.05.2023 09:37:00

Hükümet tarafından çocuklu ailelere yönelik destek ödemeleri arttırılarak devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, çocuklu ailelere bin 700 TL ödeme verileceği müjdesi verildi. Bu destek ödemeleri, çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Başvurular genellikle anneler tarafından yapılırken, anne hayatta değilse baba da başvuruda bulunabilir. Ancak başvuru önceliği genellikle annelere verilmektedir. Doğum yardımı şartları ve ödeme miktarı başvuruların değerlendirilmesine bağlı olarak belirlenmektedir.

Çocuklu aileler, destek ödemelerinden yararlanabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuruların yanı sıra E-Devlet platformu da kullanılabilmektedir. Yardımlar, PTT aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. Doğum yardımı alabilmek için canlı doğumun 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Çoklu doğum yardımı için ise hane geliri kişi başı 2.835 TL'yi aşmamalıdır. Çocuklu ailelere yapılan sosyal yardım miktarı, doğum yardımı ve çocuk sayısına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Maksimum ödeme miktarı 1.300 TL olup, her çocuk için ayrı ayrı miktarlar belirlenmiştir.

Çocuklu ailelere sağlanan sosyal yardım miktarı doğum yardımı kapsamında maksimum 1.300 TL olarak belirlenmiştir. İlk çocuk için yapılan yardım miktarı 300 TL iken, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL olarak ödenmektedir. Ayrıca, çoklu doğum durumlarında ise 400 TL ek ödeme yapılmaktadır. Bu şekilde çocuklu ailelere maddi destek sağlanması hedeflenmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR