E-devlet üzerinden başvuru yapanlara Kurban Bayramı için nakit para ödemesi yapılacak!

E-devlet üzerinden başvuru yapanlara Kurban Bayramı için nakit para ödemesi yapılacak!

E-devlet üzerinden başvuru yapanlara Kurban Bayramı için nakit para ödemesi yapılacak!
Yayın Tarihi: 2.06.2023 08:20:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara büyük bir müjde verdi. Ramazan Bayramı öncesinde de gündeme gelen bayram harçlığı ödemeleri bu kez Kurban Bayramı için yapılacak. Tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilecek olan Kurban Bayramı harçlığı miktarı da belirlendi. Aile Bakanlığı, başvuru şartlarını ve ödeme tarihlerini duyurdu.

Kurban Bayramı harçlığı için başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıldı. Başvuruyu yapmak isteyenler, e-Devlet girişi yaparak "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ve Başvuru" bölümüne ulaşabilir ve başvuru formunu doldurabilirler. Başvuru sonucu, genellikle 10 gün içinde açıklanmaktadır.

2023 Kurban Bayramı harçlığı miktarı 1000 TL olarak belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımı kişi başına verecektir. Başvuruda bulunan her bireye ödeme yapılacaktır.

Başvuru için belirlenen şartlara göre, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu şekilde, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olanlara bayram harçlığı ödemesi yapılmaktadır. Başvuruların 10 Haziran tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılması gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak olan Kurban Bayramı harçlığı, vatandaşlara ek bir destek sağlamayı hedeflemektedir. Bu yardım, ihtiyaç sahibi olanların bayram sürecinde maddi sıkıntı yaşamamasını amaçlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR