E-Devlet Yeni Özellik! Kredi Notu Sorgulama! Boşa Para Ödemeyin

E-devlet kredi notu sorgulama nasıl yapılır? Kredi notunu öğrenmek isteyenler findeks sitesi üzerinden 16 TL vererek işlem yapmaktadırlar. Yalnız e-devlet sistemi ile bu işlemlerin ücretsiz olduğunu söylemek istiyoruz. Hemen E-Devlet Üzerinden kredi notu sorgulama yapaiblirsiniz. Boşuna para ödemey

E-Devlet Yeni Özellik! Kredi Notu Sorgulama! Boşa Para Ödemeyin
Yayın Tarihi: 31.01.2020 23:23:00

E-devlet kredi notu sorgulama nasıl yapılır? Kredi notunu öğrenmek isteyenler findeks sitesi üzerinden 16 TL vererek işlem yapmaktadırlar. Yalnız e-devlet sistemi ile bu işlemlerin ücretsiz olduğunu söylemek istiyoruz. E-devlet şifresi olan herkes bu sistemden yararlanabilmektedir. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra kredi limitleriniz, borç bilgilerinizi, çek bilgilerinizi kolayca öğrenebiliyorsunuz.
E-devlet üzerinden kredi notu sorgulaması yapacaksanız her ay 1 kere rapor başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonraki 1 ay içinde başvuru yapamazsınız. Tekrar diğer aylar kredi skorunuzu öğrenebilirsiniz. Ücretsiz olarak yapılan bu işlemin şimdi sizlere nasıl yapıldığı hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu bankalarda yaptığınız kredi çalışmalarından oluşan bir puanlama sistemidir. Şu anki ve daha önceki tüm banka kredi ve kredi kartları için ödeme düzeninize göre bu puan oluşur. Bankalardan da kredi ile kredi kartı kullanacaksanız başvuru yaptıktan sonra sizi değerlendirmeye alacaklardır. Bu değerlendirme de ilk önce bakılan şey kredi notu olacaktır. Eğer kredi notunuz başvurunuz için uygun değilse başvurunuz olumsuz olacaktır. Bu yüzden başvurular yapmadan önce kredi notunuzu öğrenmenizde fayda vardır. Şimdi sizlere ücretsiz olarak kredi notunuzu nasıl e-devlet üzerinden öğreneceğinizi söyleyeceğiz.


E-Devletten Kredi Notu Öğrenme

E-devlet kredi notu öğrenme işlemleri için öncelikle şifrenizin olması gerekiyor. Eğer e-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek şifrenizi oluşturabilirsiniz. PTT şubelerinden gişeye giderek kimliğinizi ve 2 TL ödeme yaparak bu şifreyi alabilirsiniz. Şifre oluşturduktan sonra sizden şifrenizi değiştirmeniz istenecektir. Sisteme girdikten sonra bu şifreyi değiştirebilirsiniz.
E-devlet şifrenizi oluşturduktan sonra sırasıyla şu işlemleri yapınız.
  • E-devlet sitesi olan www.turkiye.gov.tr giriniz.
  • TC kimlik numarası ve şifrenizi giriniz.
  • Açılan sayfada sizi büyük bir arama yeri karşılayacaktır. Buraya “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” yazarak direk sorgulama sayfasına gidiniz.
  • Açılan sayfada Risk Merkezi Raporu Başvurusu tıklayınız.
  • Sağ kısımda bulunan YENİ BAŞVURU tıklamanız gerekiyor.
  • Başvurunuzu bu şekilde tamamlayacaksınız.
Bu işlemleri yaptıktan sonra e-devlet sistemi üzerinden kredi notunuzu sorgulamak için talepte bulunacaksınız. Kredi raporunuz hazırlandıktan sonra size SMS ile bildirilecektir. İşlem sonucu bittiğinde Başvuru bilgileriniz sayfasına girerek raporu indirebilirsiniz. Rapor için her ay 1 adet ücretsiz verildiğini de söylemek istiyoruz. Eğer daha önce yaptıysanız ve 1 ay dolmadıysa yeni rapor alamazsınız. E-devlet sistemi haricinde Türkiye bankalar birliği resmi internet sitesi olan www.riskmerkezi.org sitesine girerek de rapor başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca müşteri hizmetleri numarası olan 444 99 69 numarasını arayarak da rapor hakkında bilgi alabilir, sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

Bankalardan Kredi Notu Öğrenilir mi?

Bankaların sadece internet bankacılığını kullanarak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bu işlemlerde findeks aracılığı ile yapıldığı için ücretli olacaktır. Bankanızın internet bankacılığı bölümüne giderek risk raporu oluşturabilirsiniz. Banka şubelerinden kredi notu öğrenmek gibi bir sistem yoktur. Sadece kredi başvurusu yaptığınızda bankacı size kredi notunuzu söyleyebilir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR