E-devlette yeni özellik çok beğenildi! Miras işlemleri artık çok kolay, Oturduğunuz yerden olacak

E-devlette yeni özellik çok beğenildi! Miras işlemleri artık çok kolay, Oturduğunuz yerden olacak

E-devlette yeni özellik çok beğenildi! Miras işlemleri artık çok kolay, Oturduğunuz yerden olacak
Yayın Tarihi: 11.10.2023 11:40:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Dijital Türkiye/ Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı'na liderlik etti. Yılmaz, bürokrasinin azaltılması ve e-Devlet projelerinin, milli yapay zeka stratejisi ve siber güvenlik kümelenmesi gibi adımlarla 'Dijitalin Yüzyılı' için sağlam bir altyapı oluşturulduğunu ifade etti.

Yılmaz, 2008 yılında başlatılan e-Devlet projesinin, 7 binden fazla hizmet sunan ve yaklaşık 64 milyon kullanıcı tarafından kullanılan bir platforma dönüştüğünü vurguladı. Ayrıca, "e-Devlet Kapısı'na giriş sayısı, geçen yıl 3.5 milyarı aşarken, aynı rakama bu yılın ekim ayında ulaşıldı. Yıl sonunda hedef ise 4.5 milyar giriş sayısını aşmak. Bu istatistikler, vatandaşlarımızın dijital kamu hizmetlerine olan ilgisini ve e-Devlet altyapısının kullanıcı dostu olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımızın yüzde 95 memnuniyeti ile yoğun şekilde kullandığı e-Devlet Kapısı, uluslararası endekslerde de başarısını kanıtlıyor. Avrupa Komisyonu'nun 2023 'e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda Türkiye, 10'uncu sıraya yükselerek 35 ülke arasında yerini aldı. Bu başarı, Fransa, Almanya, Norveç ve İsveç gibi gelişmiş ülkeleri geride bırakmamızı sağladı" dedi.

Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası 13 yeni dijital hizmetin depremzede vatandaşlar için e-Devlet üzerinden sunulduğunu belirtti.

Yılmaz, doğal gaz ve elektrik aboneliklerinin Türkiye genelinde e-Devlet kapsamına alındığını, tüm üniversitelerin e-Devlet'e taşındığını, kamu yönetiminde yeşil dönüşüm çalışmalarına 'Yeşil e-Devlet Kapısı Projesi' ile katıldıklarını ve mobil abonelerin internet kotalarından harcamadan e-Devlet hizmetlerini kullanmalarını sağlayan 'Kotasız e-Devlet' uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Cevdet Yılmaz, gelecekte dijital kamu hizmetlerini zenginleştirmeyi ve Dijital Türkiye hedefine ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, toplantıda engelli vatandaşlar için sunulabilecek yeni dijital hizmetler ve düzenlemelerin de ele alındığını belirtti.

Dijitalin yüzyılını inşa etme kararlılığını yineleyen Yılmaz, verinin değer üretmesinin dijital kamu hizmetlerindeki başarısından kaynaklandığını ve kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun önemini vurguladı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR