E-Okul Hangi Okula Gideceğim? Sorgulama! Öğrenci Okul ve Okul Yaşı Öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden velilere çocuklarının hangi okula gideceklerini öğrenme fırsatı sunuyor. Veliler, çocuğum hangi okula gidecek?

E-Okul Hangi Okula Gideceğim? Sorgulama! Öğrenci Okul ve Okul Yaşı Öğrenme
Yayın Tarihi: 4.07.2020 14:36:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden velilere çocuklarının hangi okula gideceklerini öğrenme fırsatı sunuyor. Veliler, çocuğum hangi okula gidecek? Sorusunun yanıtını E-Okul platformundan alabilecekler. Öte yandan 2020 yılında okula hangi yılda doğan çocuklar başlayacak? 2020 yılında okula başlama yaşı kaçtır? Bu soruların yanıtı da merak ediliyor. E-Okul Sorgulama işlemi! Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

E-okul Çocuğum hangi okula gidecek? Sorusu merakla araştırılıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin büyük çoğunluğu Uzaktan Eğitim Modeliyle icra edilmişti. Koronavirüs pandemisinde normalleşmeyle birlikte 2020-2021 eğitim öğretim dönemine yönelik araştırmalar yapılmaya başlandı. 2020 okula başlama yaşı kaçtır? Okula başlama yaşı ve öğrencilerin hangi okula gideceği, ilkokul - ortaokul sorgulama işlemi merak ediliyor. MEB, okul öncesi ve 5. sınıfa kadar öğrencilerin, ikametleri ile E-okul sistemine işleneceğini açıkladı. Veliler de E-Okul sistemi üzerinden öğrencilerinin hangi okula gideceğini öğrenebilecekler.

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılıyla ilgili 81 il valiliğine gönderdiği Genelge ile okulların yeni eğitim öğretim yılına 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağını belirtti. Okullar 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak ve 18 Haziran 2020 tarihinde kapanacak.

Koronavirüs pandemisinde gidişata göre bu tarihlerin değişebileceği de söyleniyor. Daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da okulların açılmasıyla ilgili soruya, Koronavirüs salgınının gidişatına göre cevap verileceğini söylemişti.


OKUL KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Okul öncesi, 1 ila 5. sınıf öğrencilerinin okul kayıtları, İkametgah adresleri ile birlikte E-Okul sistemi üzerinden MEB tarafından açıklanacaktır. Veliler de MEB E-okul platformu üzerinden çocuklarının T.C Kimlik numaları ile sorgulama yaparak okul bilgisine ulaşabileceklerdir.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgilerine dayanarak e-okul sistemi üzerinden açıklanacak. Veliler, MEB'in http://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla yerleşmiş oldukları okulu görüntüleyebilecekler.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK? SORGULAMA EKRANI!

MEB E-Okul platformu üzerinden erişime açılan "Çocuğum Hangi Okula Gidecek" modülü üzerinden Okul bilgisini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Öğrenci T.C Kimlik No, Doğum Tarihi bilgilerini girerek Çocuğum hangi okula gidecek? Sorusunun yanıtına ulaşabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR