EBA TV Digitürk, Tivibu, D-Smart Kaçıncı Kanalda? Televizyonda Eba TV Frekansları

Türkiye'de etkisini göstermeye başlayan ve şuanda 947 vaka ile hızla yayılmaya devam eden korona virüsü salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmişti. Verilen 1 haftalık aranın ardından 23 Mart 2020 itibariyle uzaktan eğitim EBA TV ve internette EBA platformları üzerinden gerçekleştirilecek.

EBA TV Digitürk, Tivibu, D-Smart Kaçıncı Kanalda? Televizyonda Eba TV Frekansları
Yayın Tarihi: 22.03.2020 15:22:46

Covid-19 Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle ilk ve ortaokullar ile liseler tatil edilmişti! Eğitime 1 haftalık aranın ardından 23 Mart Pazartesi itibariyle öğrencilere uzaktan eğitim verilecek. Türkiye'de etkisini göstermeye başlayan ve şuanda 947 vaka ile hızla yayılmaya devam eden Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verilmişti. Verilen 1 haftalık aranın ardından 23 Mart 2020 itibariyle uzaktan eğitim EBA TV ve internette EBA platformları üzerinden gerçekleştirilecek.

Peki Eba TV, Digitürk, Tivibi, Dsmart, Türksat kaçıncı kanalda, frekans bilgileri neler? EBA TV kurulum detaylarını sizler için hazırladık...

Korona virüs salgınıyla ekonomik, finansal ve eğitim anlamında topyekün mücadele devam ediyor. Bu kapsamda çok önemli kararlar hızla alınırken eğitimi de sekteye uğramaması çok önemli. Özellikle sağlık bakanımız kadar milli eğitim bakamınızın da vizyonu bu doğrultuda takdir topluyor.

Yeni tip Koronavirüs salgınına dair alınan tedbirler kapsamında ilk ve orta okullar ile liseler 1 hafta tatil edilmiş, 1 haftalık tatilin ardından uzaktan eğitim modeliyle eğitim öğretime devam edileceği aktarılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT işbirliğine gitti ve 23 Mart itibariyle başlayacak Uzaktan eğitim için 'EBA TV' oluşturuldu.

EBA TV ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uzaktan eğitim verilecek! İlkokul, ortaokul ve liseler için EBA TV ders programı daha önce MEB tarafından yayınlanmıştı. Buna göre TRT EBA TV'de öğrencilerin sınıf sınıf ders programlarına göre eğitici dersler televizyondan öğrencilere sunulacak. Öğrenciler de hem televizyonda EBA TV, hem de online ortamda internet üzerinden EBA platformunda ders içeriklerine ulaşabilecekler. Peki EBA TV nasıl kurulur? EBA TV frekans bilgileri neler? EBA TV, Digitürk Tivibu ve D-Smart kaçıncı kanalda?

EBA TV FREKANS BİLGİLERİ! 2020 EBA TV KURULUM NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de ilk defa tüm ülkede uygulanacak Uzaktan Eğitim ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Bu bağlamda TRT'nin de sağlayacağı destekle EBA TV oluşturuldu. Veliler ve öğrenciler, evlerinde Eba TV'yi televizyonlarına kurarak derslere iştirak edebilecek. Dijital ortamda uzaktan eğitim için Eba TV kurulumu araştırılmaya başlandı. EBA TV Türksat Uydu Frekans ayarları merak ediliyor. Turksat Eba TV Frekans, Polarizasyon ve Sembol Oranı değerleri neler? Cevabı haberimizin devamında.

TURKSAT EBA TV UYDU DEĞERLERİ: 

“HD Alış bilgileri: Alış frekansı: 12.084 MHz Polarizasyon: Yatay (H) Sembol oranı: 13.750 FEC : 2/3.”

“SD Alış bilgileri: Alış frekansı: 11.916 MHz Polarizasyon: Dikey (V) Sembol oranı: 30.000 FEC : 3/4."

Yukarıda yer verilen frekans değerlerini TURKSAT Uydu alıcınızının ilgili kurulum bölümüne yazıp arama başlatarak EBA TV'yi Televizyonda kurabilirsiniz. 

EBA TV DİGİTURK, TİVİBU VE D-SMART KAÇINCA KANALDA?

“TRT EBA TV İlkokul için; TÜRKSAT Kablo Tv: 465. Kanal, Türk Telekom Tivibu: 401. Kanal, Türkcell TV+: 106. Kanal, D-Smart: 365. Kanal, Digiturk: 151. Kanal.”


“TRT EBA TV Ortaokul için; TÜRKSAT Kablo Tv: 466. Kanal, Türk Telekom Tivibu: 402. Kanal, Türkcell TV+: 107. Kanal, D-Smart: 366. Kanal, Digiturk: 152. Kanal.”

“TRT EBA TV Lise için; TÜRKSAT Kablo Tv: 467. Kanal, Türk Telekom Tivibu: 403. Kanal, Türkcell TV+: 108. Kanal, D-Smart: 367. Kanal, Digiturk: 153. Kanal.”

EBA TV, Digitürk, Tivibu ve D-Smart gibi Dijital platformlarda otomatik kurulu olacak. Digiturk, Tivibu yahut D-Smart gibi dijital platformlara aboneliğiniz bulunuyorsa yukarıda yer verilen kanallarda EBA TV'ye ulaşabileceksiniz.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELERE EBA DERS PROGRAMI YAYINLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokul, Ortaokul ve liseler için Eba Ders programını yayınladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim almaya başlayacak. Bu noktada Velilere de öğrencilerin uzaktan eğitime iştirak ederek disiplinli şekilde çalışmalara katılmaları konusunda büyük görev düşüyor. Öğrenciler Eba platformundaki uzaktan eğitimlere hem tv hem de internet üzerinden ulaşabilecekler.

PEKİ BU EĞİTİM VE ÖĞRETİM NE KADAR SÜRECEK? OKULLAR TEKRAR AÇILMAYACAK MI?

Konuyla ilgili yapılan bir çok spekülasyon var. Ancak biz sosyal medyadaki dedikodulara hatta televizyon kanallarındaki hiçbirşeyden anlamayan yorumculara kesinlikle inanmayalım. Bu konuda da diğer konularda olduğu gibi devletin en yetkili kişilerinden gelen açıklamaları takip edelim.

Aslında şuan öyle bir durum yaşıyoruz ki bu hiç sıradan değil. Daha önce örnekleri olsa öngörüler ve veriler açık olsa nasıl bir yol haritası çizileceği çok net belli oldu. 

Bu konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede Milli Bakanı Ziya Selçuk aslında gidişata göre önlemlerin alındığını her zaman dile getiriyor. Özellikle tüm planların hazır olduğunu belirten Ziya Selçuk okulların yarın da açılabilecek seviyede olduğunu veya hiç açılmasa bile nelerin yapılabileceği yönündeki planların hazır olduğunu söyledi.

Bu da şu demek oluyor Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanımız bu konuda gidişata göre a,b,c planlarını tek tek devreye sokacak...

Ancak biz çocuklarımızın geleceği için mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise eba ders probramlarına uymaları için elimizden geleni yapalım. Tabiki ev ortamı okul gibi olmaz ancak çocuklarımızın bu bağlamda geri kalmaması çok önemli.

EBA TV Digitürk, Tivibu, D-Smart Kaçıncı Kanalda? Televizyonda Eba TV Frekansları Hızlı Aksiyon Aldı

Özellikle özel sektör olmalarına rağmen bu konuda eli taşın altına koyan Dijitürk, Tivibu, D-Smart gibi kuruluşlara teşekkür eden Ziya Selçuk, buradaki işlerin çok çok hızlı yürütüldüğünü yazı ellerine ulaştıktan sonra bir kaç saat içerisinde frekans ve kanalların hazır hale geldiğini, bunun da işleri çok hızlandırdığını belirtti.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR