Ed Sheeran'A 100 Milyon Dolar'lık Dava

İngiliz şarkıcı Ed Sheeran'a, R&B ve Soul müzik sanatçısı Marvin Gaye'nin "Let's Get It On" parçasından alıntı yaptığı iddiasıyla dava açıldı.  

Ed Sheeran'A 100 Milyon Dolar'lık Dava
Yayın Tarihi: 2.07.2018 12:23:00

Dava dilekçesinde, Sheeran'ın müzik listelerinde bir numara olan "Thinking Out Loud" şarkısında, Marvin Gaye'nin 1973 çıkışlı "Let's Get It On" parçasının "melodi, ritim, davul, bas, koro, tempo" açısından bazı bölümlerini kullandığı iddia edildi. 




"Let's Get It On" parçası 2003 yılında ölen Amerikalı şarkıcı Edward Townsend ile Marvin Gaye işbirliğiyle yazmıştı.  Townsend’in ölümünün ardından “Let’s Get It On”un telif hakkının üçte birini Structured Asset Sales adlı şirket satın almıştı. Structured Asset Sales şirketi tarafından açılan davada, Sheeran'ın, parçadan izinsiz alıntı yaptığı gerekçesiyle 100 milyon dolar tazminat ödemesi isteniyor. 2016 yılında, Towsend'in mirasçıları da Sheeran'a dava açmıştı. 

Bu yeni davada ise Sheeran'ın yanı sıra Sony/ATV Music Publishing, Atlantic Record ve şarkının diğer yazarı Amy Wadge'in ismi de davalılar arasında yer alıyor.

Ed Sheeran ise şimdilik tüm bu iddiaları yalanlıyor. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR