Ekonomik sıkıntı çekenlere devletten farklı yardım seçenekleri! İşte şartlar

Korona virüs salgını Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasıyla birlikte tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Korona virüs gün geçtikçe küresel ekonomiyi alt üst ederek gündemimizde ki yerini almaktadır.

Ekonomik sıkıntı çekenlere devletten farklı yardım seçenekleri! İşte şartlar
Yayın Tarihi: 9.05.2020 14:17:00

Korona virüs salgını Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasıyla birlikte tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Korona virüs gün geçtikçe küresel ekonomiyi alt üst ederek gündemimizde ki yerini almaktadır. Böyle bir durumda devlet tarafından alınan önlemler doğrultusunda birbirinden farklı ulusal ekonomik paketleri vatandaşların kurtarıcı oldu. Korona virüs günümüzde bilinmeyen bir virüs olması sebebiyle tam olarak ne tedavisi ne de aşısı bulunmamaktadır. Böylelikle tüm dünya üzerinde ekonomi açısından oldukça büyük izler bıraktı.

Korona virüs tedbirleri ülkemizde kısa süre içerisinde birbirinden farklı tedbir alındı. Alınan en önemli tedbirler arasında risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı kişilere sokağa çıkma kısıtlaması gelmesiyle aslında çok büyük tedbir alındı. Hatta günümüzde kişilerin bir araya gelebileceği ve kalabalık oluşturmasını sağlayacağı kafe, restoran, eğlence merkezleri, lokanta ve AVM gibi yerlerin kapatılmasıyla da korona virüs salgının yayılma hızı yavaşlatıldı.

Böylelikle salgının buluşma hızı azaltılması ile birlikte pandemiyi kontrol altına almak adına birbirinden farklı düzenlemeler yaparak ekonomide yaşanabilecek durgunluğun önüne geçildi. Ekonomi aldığı darbe sonucunda pek çok vatandaşımız olumsuz olarak etkilendi. Ancak devlet tarafından en başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere birçok vatandaşımıza ve işletmelere ekonomik destekler sağlanıyor. Peki, devlet tarafından sağlanan destekler nelerdir? Haberimizden öğrenebilirsiniz…

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM DESTEĞİ

11 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgın hastalığının ülkemizde görülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomik İstikrar Paketini açıklamasıyla birlikte birçok yardıma muhtaç vatandaşımız için destek sağlanıyor. Açıklanan bu paket doğrultusunda sosyal ve ekonomik yükün azaltılması hedeflenmektedir. 1000 TL pandemi sosyal yardım desteği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile verilmektedir. Mart ayı içerisinde başlatılmasıyla birlikte ilk 2 faz tamamlandı ve 3. Faz başvuruları hala devam ediyor.


1000 TL pandemi sosyal yardım desteğinin 1. Fazında halihazır da bulunan sosyal yardım alan 2.1 milyon vatandaş ve 2. Fazında ise 2.3 milyon aileye sosyal yardım desteği sağlandı. İlk 2 faz da başvuru kabul edilmemesinin ardında 3. Faz da başvuruların değerlendirilmesi sonucunda yardımlar yapılıyor. E Devlet kapısı üzerinden başvurularınızı ileterek devam etmekte olan Pandemi sosyal yardım destek kampanyasından faydalanma fırsatını elde edebilirsiniz.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Korona virüs salgın hastalığından olumsuz etkilenen vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri için sunulan Pandemi Sosyal Yardım desteği için e Devlet üzerinden başvuru yapma fırsatını elde edebilirsiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile oluşturulan ‘’Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu’’ sayfasını kullanarak T.C kimlik numaranızın son hanesine göre başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
0 olanlar Pazartesi,
2 olanlar Salı,
4 olanlar Çarşamba,
6 olanlar Perşembe ve
8 olanlar Cuma günleri başvuru yapabilir.
Cumartesi ve Pazar günlerinde ise herhangi bir kısıtlama olmadan başvuru yapabilirsiniz.

EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ

Korona virüs salgın hastalığının ekonomide ki yükünü azaltmak amacıyla oluşturulan ‘’Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’’ günümüzde birçok vatandaşımız için önemli tedbirler arasında bulunmaktadır.
  • AVM, demir-çelik, otomotiv, lojistik-ulaşım, sinema-tiyatro, konaklama, yiyecek-içecek, tekstil-konfeksiyon ve etkinlik-organizasyon sektörleri için uyarlanan bu paket doğrultusunda SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ki ödemeleri 6 ay kadar süre ile ertelendiği açıklandı.
  • 500 bin TL’nin altında bulunan konut alımlarımda kredilendirebilir miktar oranı yüzde 80 ila yüzde 90 oranında artış gösterildi. Aynı zamanda Asgari peşinat ise yüzde 10’a kadar düşüş görüldü.
  • Konaklama vergisi ise Kasım ayının sonuna kadar uygulamayacağı açıklaması ile birçok vatandaşımıza müjdeli haber verildi.
  • En düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye yükseltilme kararı alındı.
  • Vatandaşlar ve işletmelere sağlanan fırsatlar doğrultusunda kolay ve uygun faiz oranı ile krediye erişim sağlandı.
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR