Ekonomistlerden Altın Konusuyla İlgili Açıklama Geldi! Altın Yükselecek mi? Düşecek mi?

Yaşanan pandemi sorunu tüm konuları bir hayli olumsuz etkiledi. Altın piyasalarını da etkileyen sorun ünlü ekonomistler tarafından ele alındı. Yapılan görüşmelere katılan ünlü ekonomistler, iniş çıkışlar yaşayan altın fiyatları hakkında ki  beklentilerini dile getirdiler. Yeni başlayan eylül ayında

Ekonomistlerden Altın Konusuyla İlgili Açıklama Geldi! Altın Yükselecek mi? Düşecek mi?
Yayın Tarihi: 12.09.2020 15:38:00

Yaşanan pandemi sorunu tüm konuları bir hayli olumsuz etkiledi. Altın piyasalarını da etkileyen sorun ünlü ekonomistler tarafından ele alındı. Yapılan görüşmelere katılan ünlü ekonomistler, iniş çıkışlar yaşayan altın fiyatları hakkında ki  beklentilerini dile getirdiler.
Yeni başlayan eylül ayında ons yani gram altında yaşanan yüksek fiyatın düşüp düşmeyeceği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Altın ve döviz piyasasında Ağustos ayında farklı durumlar gündeme gelmişti. Ağustos ayı içerisinde altın konusuyla yaşanan gelişmeler ve Eylül ayında sunulacak fiyat değişimlerini değerlendiren ünlü ekonomi yazarları ons altın hakkında birçok bilgi açıkladı.

Ekonomistler Altın Analizi Yaptı

Uzman olan isimlere göre Ağustos ayı başlarında gerçek tahvil kazançlarının tarihi seviyelere inmesi ve düşüş yaşanması, dolarda düşüş,  ABD – Çin arasında yaşanan gerilim sebebiyle ons yani gram altın rekor kırarak dikkat çekmişti. Bu bakımdan Eylül ayı genelinde ons altının fiyatını etkileyebilecek olan gelişmeler hakkında ünlü ekonomistler tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Spekülatif olaylardan da etkilenen altın piyasaları ekonomistlerin altın analizi yapmasına sebep oldu.

2020 Ağustos ayı, altın piyasası için bir hayli hareketli geçti. Bu tarih aralığında ons altın tamı tamına 2.075 dolar karşılığına yükselerek son yıllarda asla kırılamayan bir rekor kırdı. Fakat oluşan kar satışları ile gelirlerin  bir bölümünü vermek mecburiyetinde kalan ons altın Ağustos ayını düşüşe geçerek 1.967 dolar seviyesinde tamamladı.


Altın Fiyatları Bir Anda Neden Yükseldi

Konu ile ilgili ünlü analistler tarafından da birçok yorum yapıldı. Ünlü analistlere göre dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle meydana gelen belirsizlikler neticesinde ABD Merkez Bankası (FED) önderliğinde küresel anlamda milyonlarca dolarlık likitide artışı yaşanması altının ons fiyatında destekleyici bir görev üstlendi. Oluşan bu belirsizliğin Ağustos ayı döneminde devamlı olarak artış yaşaması sonucu ABD'nin 10 senelik tahvillerinin gerçek anlamda ki getirisini yüzde eksi 1 seviyesine kadar indirmek zorunda kalmasıydı. Konu ile ilgili araştırmalar yapan analistler yatırımcıların elde olan varlıklarını eksi faiz hesabında tutmak yerine güvenli bir liman olarak gördükleri altına yönelmeleriyle birlikte de altın talebinde patlama yaşandı. 

Ünlü Analist Altın Fiyatları Hakkında Detaylı Açıklama Yaptı

Altın fiyatlarıyla ilgili yaşanan bu ekonomik gelişmelerin yanı sıra dolar endeksinin son iki senenin minumum seviyesine düşmesi de altın yatırımı yapacaklar için cazip bulundu. Ünlü Commerzbank Emtia Analisti Carsten Fritsch, yaptığı açıklamalarda Eylül ayında  altınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarını yine bu değerli maden olan altına olan talepler belirleyecektir görüşünü paylaştı. Ünlü analist küresel ekonomi hızlı bir şekilde toparlanma izlenimi verirse yatırımcıların  altına olan taleplerini erteleyeceğini belirtti. Ancak dünya genelinde yaşanan Covıd-19 salgını sebebiyle altın piyasalarında birçok değişikliğin olabileceğini basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR