Elektrik faturası yardımı başlıyor nereden başvuru yapılır? PTT başvuru

Elektrik faturası yardımı başlıyor. Elektrik faturası yardımı nereden yapılır? En çok merak edilen Elektrik faturası yardımı nereden ve nasıl yapılacak. Sizler için Elektrik faturası alma yollarını araştırdık. İşte Elektrik faturası alma yolu.

Elektrik faturası yardımı başlıyor nereden başvuru yapılır? PTT başvuru
Yayın Tarihi: 18.02.2019 19:23:00

10 milyon kişiye Elektrik Faturası yardımı yapılacak. Devletten ailede kaç kişi yaşıyorsa destekde ona göre artacak. Peki elektrik desteğ nasıl alınır? Elektrik faturası yardımı alma yolları nedir? 80 lira Elektrik desteğini DEvlet veriyor. Aylık 150 Kwsaat kadar devlet üstleniyor. Muhtaç ailelere Elektrik desteği başvurusu nereden yapılacak merak ediliyor.

Elektrik desteğine devlet yardımı alanlar olacak. Peki PTT şubesinden nasıl yardım alacaksınız sizler için derledik.

Herhangi bir PTT şubesine giderek;

Herhangi bir PTT şubesine giderek Elektrik faturasını ödemek için devletten yardım alabilirsiniz. Elektrik Tüketim desteği ailelere göre;

2 kişilik 75 TL
3 kişilik 100 TL
4 kişilik 125 TL
5 kişilik 150 TL

Elektrik Faturası yardımı nasıl alınacak?


Elektrik faturası yardımını PTT üzerinden bakanlık ödeme yapacak. Her aileden yanlızce bir kişi adına PTT şubelerinden elektrik faturası yardımı yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Şubat 2019 tarihi itibariyle 40-80 lira arasında elektrik yardımı almaya hak kazananlara ödemeleri yapacak. Elektrik faturasını ödemek için PTT gidip, 80 TL yardımı aldıkdan sonra fazla bir ödeme çıkarsa sadece üzerini ödeyeceksiniz.

Elektrik Faturası yardımı kaç para?

15 Şubat sonrası faturası kesilen ve yardım alma kapsamına giren vatandaşlar ödeme noktası olarak PTT'yi tercih ederek destekten faydalanabilecekler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tarihten sonra faturası kesilen vatandaşların hak ettiği destek miktarı kadar PTT'ye ödeme yapacak. Faturası kesilen vatandaş PTT'ye faturasını götürdüğünde gişede yararlanacağı destek miktarı söylenecek ve kalan miktar kendisinden tahsil edilecek. Vatandaşın yararlanacağı destek miktarı haneden yaşayan kişi sayısına göre 40-80 lira arasında değişecek. Desteklenen miktar ise daha sonra PTT tarafından elektrik perakende şirketlerine ödenecek.

Elektrik Faturası yardımı nasıl belirlenecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği verileceğini açıklamıştı.

Elektrik Faturası Yardımı başvuruları; 

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR