Elektrik Faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik faturasını devlet ödüyecek

Elektrik Faturası yardımı nasıl alınır? 15 Şubat 2019 tarihinde başlayacak Dar gelirliye elektrik faturası yardımı nasıl alınacak? Elektrik Faturası yardımı almak için ne yapmak gerekiyor. İşte sizler için Elektrik faturası yardımı alma yolu.

Elektrik Faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik faturasını devlet ödüyecek
Yayın Tarihi: 6.02.2019 16:16:00

Darl gelirli aileye Elektrik faturası müjdesi. Devletten Fakir ailelere Elektrik faturası yardımı başlıyor. Peki Fakir aileler elektrik yardımı nasıl alacak? Nereden başvuru yapılacak. 80 TL Elektrik Faturası yardımı 2019 sizler için araştırdık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturası desteğini açıkladı. 10 milyon kişinin yararlanacağı yardımın nasıl ve nereden alınacağı öğrenildi.

Elektrik Faturası yardımı nasıl alınacak?

Elektrik faturası yardımını PTT üzerinden bakanlık ödeme yapacak. Her aileden yanlızce bir kişi adına PTT şubelerinden elektrik faturası yardımı yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Şubat 2019 tarihi itibariyle 40-80 lira arasında elektrik yardımı almaya hak kazananlara ödemeleri yapacak. Elektrik faturasını ödemek için PTT gidip, 80 TL yardımı aldıkdan sonra fazla bir ödeme çıkarsa sadece üzerini ödeyeceksiniz.

Elektrik Faturası yardımı kaç para?


15 Şubat sonrası faturası kesilen ve yardım alma kapsamına giren vatandaşlar ödeme noktası olarak PTT'yi tercih ederek destekten faydalanabilecekler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tarihten sonra faturası kesilen vatandaşların hak ettiği destek miktarı kadar PTT'ye ödeme yapacak. Faturası kesilen vatandaş PTT'ye faturasını götürdüğünde gişede yararlanacağı destek miktarı söylenecek ve kalan miktar kendisinden tahsil edilecek. Vatandaşın yararlanacağı destek miktarı haneden yaşayan kişi sayısına göre 40-80 lira arasında değişecek. Desteklenen miktar ise daha sonra PTT tarafından elektrik perakende şirketlerine ödenecek.

Elektrik Faturası yardımı nasıl belirlenecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği verileceğini açıklamıştı.

Elektrik Faturası yardımı başvuruları nereden ve nasıl yapılacağını sizler için ayrıntılı anlatacağız.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR