Elektrik Tüketim Desteği ile Dar Gelirli Ailelere Ödeme Yapılıyor!

Elektrik Tüketim Desteği ile Dar Gelirli Ailelere Ödeme Yapılıyor!

Elektrik Tüketim Desteği ile Dar Gelirli Ailelere Ödeme Yapılıyor!
Yayın Tarihi: 25.05.2023 09:21:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelere yönelik Elektrik Tüketim Desteği programıyla destek sağlıyor. Yüksek elektrik faturası ödeyemeyen ve maddi zorluklar yaşayan ailelere 260 TL'ye kadar ödeme yapılmaktadır. Başvurusu onaylanan vatandaşlara ödeme, PTT üzerinden gerçekleştirilecektir. İşte, Elektrik Tüketim Desteği programının detayları...

Elektrik Tüketim Desteği kapsamında destek verilen kişiler kimlerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunmuş olduğu bu destek programına başvuran ve başvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi ailelere ödeme yapılmaktadır.

Elektrik Tüketim Desteği ödeme miktarları nelerdir?


Elektrik Tüketim Desteği programı çerçevesinde aşağıdaki ödeme miktarları belirlenmiştir:

  • 1-2 kişilik ihtiyaç sahibi ailelere aylık (75 kilovatsaat) 130,09 TL ödeme,
  • 3 kişilik ihtiyaç sahibi ailelere aylık (100 kilovatsaat) 173,46 TL ödeme,
  • 4 kişilik ihtiyaç sahibi ailelere aylık (125 kilovatsaat) 216,82 TL ödeme,
  • 5 ve daha fazla kişilik ihtiyaç sahibi ailelere aylık (150 kilovatsaat) 260,19 TL ödeme yapılmaktadır.

Başvurusu onaylanan hak sahipleri, kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubelerinden ödeme alabilirler.

Elektrik Tüketim Desteği nasıl alınır?

Elektrik Tüketim Desteği'nden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan (SYDV) başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru işleminden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün onayıyla birlikte PTT üzerinden ödeme gerçekleştirilmektedir.

Başvurusu onaylanan vatandaşların ödeme tutarları aynı zamanda banka hesaplarına da aktarılabilmektedir. PTT üzerinden ödeme almak isteyen vatandaşların kimlik kartlarını ve elektrik faturalarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, ikamet ettiğiniz ilçedeki kaymakamlık ve il valiliği binalarında temsilciliklerini bulundurmaktadır.

E-Devlet üzerinden başvuru nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların öncelikle kullanıcı adı ve şifreleriyle oturum açmaları gerekmektedir. Daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti > Yeni Başvuru linkine tıklanmalı, ardından karşınıza çıkan sözleşmeyi okuyup onaylamalı ve "Devam" butonuna basılmalıdır. Sonrasında T.C. kimlik numarası ve adres bilgileri kontrol edildikten sonra başvuru formu doldurulmalı ve gerekli alanlar işaretlenmelidir. Başvuru işlemi, istenilen bilgilerin girilmesinin ardından tamamlanabilir.

Elektrik Tüketim Desteği programının yanı sıra doğum yardımı, Türkiye Aile Destek Programı, Öksüz ve Yetim Yardımı, Vefat Yardımı gibi çeşitli yardım ödemeleri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR