Elektrikli Mop ile Zorlu Temizlik İşlerini Kolaylaştıracak 7 İpucu

Klasik mop ve temizlik setleri her evin ihtiyaçları arasında yer alır.

Elektrikli Mop ile Zorlu Temizlik İşlerini Kolaylaştıracak 7 İpucu
Yayın Tarihi: 4.04.2023 13:13:00

Klasik mop ve temizlik setleri her evin ihtiyaçları arasında yer alır. Bu tarz ürünlerin kullanımını kolaylaştırmak adına son dönemlerde, elektrikli mop yani buharlı temizleyici kullanımı popüler hale gelmiştir.
Derinlemesine temizlik yapmayı kolaylaştıran bu ürün, geniş kullanım alanına sahiptir. Her zeminde hijyenik temizlik sağlayan mop çeşitleri halı, laminant, fayans ve parke başta olmak üzere pek çok yerde kullanılır. Çok yönlü temizlik aracı olan moplar yüzeyleri steril hale getirmek için buharın gücünden yararlanır. Özellikle kir ve yağı uzaklaştırmakta yüksek performans sunan moplar, sayısız temizlik işinde kullanılabilir. Kullanım esnasında daha iyi deneyim için dikkat etmeniz gereken başlıca özellikler şunlardır:

1. Güç

Satın almayı düşündüğünüz elektrikli mop ne kadar güçlü olursa elde edeceğiniz verim ve performans da o kadar artacaktır. Eğer alacağınız mopun gücü 1000 Watt’tan daha az olursa temizlik için harcayacağınız süre artabilir. Bunu önlemek adına buharlı temizleyici seçiminde Watt ve temizlenecek alanın büyüklüğü gibi etkenleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

2. Su Haznesi Kapasitesi

Elektrikli mop çalışma mantığında ‘su gücünü buhar gücüne dönüştürmek’ vardır. Bu nedenle su haznesi ne kadar geniş olursa alacağınız buhar seviyesi de o kadar artacaktır. Örneğin, seçtiğiniz temizleyicinin su haznesi 300 ml ve daha üstü ise tüm evi bir hazne su ile temizleyebilirsiniz. Haznenin içinde kireç önleyici bulunması daha kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır.

3. Buhar Basıncı Seviyesi

Buharlı temizleyicinin etkili olabilmesi için buhar basıncı seviyesi minimum 3 bar olmalıdır. Bu basınç seviyesi günlük kirlerin kısa sürede ortadan kalkmasını sağlar. Ancak çok eski ve kalıp haline gelmiş kirler için ekstra bir işlem yapmanız gerekir. Kalıplaşmış kirleri çözecek güçte bir ürün bulmanız oldukça zordur.

4. Aksesuar Seti

Buhar gücü ile farklı alanlarda eksiksiz bir temizlik yapabilmek için temizleyicinin içinde farklı aksesuarların olması önemlidir. Bunlar sayesinde lavabo, ocak, cam, derz ve musluk gibi alanları daha iyi temizleyebilirsiniz. Bu alanlara yüksek temizlik uygulayarak kusursuz bir temizlik deneyimi yaşayabilirsiniz.

5. Ergonomik Tasarım

Buharlı temizleyici alacaksanız kolayca kullanılabilir olması önemlidir. İkisi bir arada kullanım sunan elektrikli mop size rahat bir kullanım sağlayacaktır. Tutma kolunun ısıya dayanıklı olması ve tutamaklı çıkış valfi ürünü daha avantajlı hale getirecektir.

6. Hızlı Temizleme

Günlük kullanım için buharlı temizleyici almak istediğinizde kısa süre içerisinde kullanıma hazır hale gelen modelleri tercih etmelisiniz. Özellikle hızlı ısınma fonksiyonu bulunan ve 25 saniyede kullanıma hazır olan modeller doğru seçim olacaktır.

7. Temizlik Stratejisi Oluşturma

Seçtiğiniz buharlı elektrikli mop özellikleri kadar temizlikte izlediğiniz strateji de önemlidir. Öncelikle evinizin en önemli alanlarından temizliğe başlamalısınız. Bölgeye uygun aksesuarı takmalı ve ardından bütün işi buharlı temizleyiciye bırakmalısınız. Ürün araştırması yapmak istiyorsanız Arzum Handy Steam Buharlı Temizleyici Mop modelini inceleyerek başlayabilirsiniz.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR