Emekli Bayram İkramiyesi Zam Müjdesi: Yeni Tutarlar Belli Oluyor!

Emekli Bayram İkramiyesi Zam Müjdesi: Yeni Tutarlar Belli Oluyor!

Emekli Bayram İkramiyesi Zam Müjdesi: Yeni Tutarlar Belli Oluyor!
Yayın Tarihi: 26.05.2023 08:29:00

Emekliler, ikinci bayram ikramiyesini almak için Kurban Bayramı'nı beklerken, aynı zamanda yeni ikramiye tutarını da merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam sinyali vererek emekli bayram ikramiyesinin yeni tutarının ne olacağını açıkladı. Son açıklamasında Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise en dikkat çeken vaatlerinden biri olan bayram ikramiyesi için "Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak" demişti.

Emekliye bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında hayata geçirildi ve geçen 5 yıl içinde ikramiye tutarı yüzde 100 artırılarak bin liradan 2 bin liraya yükseltildi. Show Haber'in kulislerden edindiği bilgilere göre, AK Parti'nin hedefi bayram ikramiyesini 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarmak. Kılıçdaroğlu ise seçilmesi durumunda bir asgari ücrete çıkaracağını söz verdi.

Cumhurbaşkanlığı için yarışan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun emekliye yönelik vaatleri milyonlarca emekli tarafından heyecanla karşılanırken, gelen açıklamaların ardından 2023 yılında emekli bayram ikramiyesinin bir kez daha güncelleneceği bekleniyor. Emekliler ise yeni ikramiye tutarını merak ederken, bu tutarın enflasyon oranına göre sürekli olarak zam alması gerektiğini dile getiriyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR